Flevo Heren blijven meedoen om kampioenschap

5 april 2014 om 00:00 Sport

Voor een overvolle tribune moest de hoofdmacht van Flevo aantreden tegen ZEW uit Ermelo. De eerdere ontmoeting tussen Flevo en ZEW eindigde in 7-2 in het voordeel van Flevo. Vastbesloten om de drie punten in Nijkerk te pakken, begonnen de mannen van Flevo onder leiding van coach Hans de Groot aan deze veelbelovende wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal was het Flevo dat de bal haalde en de eerste aanval opzette. Het spel ging een aantal keer op en neer en de eerste kansen bleven door beiden teams onbenut. Het openingsdoelpunt voor Flevo werd gemaakt door Richard Deuzeman. Na ruim een minuut trok ZEW de stand weer gelijk. Vervolgens nam Flevo wederom de leiding door mooi geplaatst doelpunt van Bas Oosting. Ook ditmaal wist ZEW zich naast Flevo te knokken. Eindstand aan het einde van de eerste periode: 2-2.

Ook in de tweede periode werd de bal met succes gehaald, waardoor Flevo de eerste aanval op kon zetten. Echter was het ZEW die de score opende in de tweede periode. Na een midvooractie van Willem Diepeveen kwam Flevo op gelijke hoogte met ZEW. Na een uitsluiting aan de kant van Flevo wist ZEW te scoren uit een man meer-situatie. Door een doelpunt van Diederik de Bruijn en een knap benutte strafworp van Stefan den Boer sloot Flevo deze periode af met 5-4 voorsprong.

In de derde periode wist Flevo wederom de bal te halen. In de eerste minuten ging het spel heen en weer, maar zonder doelpunten. Na ruim twee minuten spelen kreeg Flevo wederom een strafworp toegewezen, maar ditmaal verzuimde Flevo om te scoren. De strafworp resulteerde overigens wel in een corner die benut werd door Richard Deuzeman. Door een doelpunt van Stefan den Boer liep Flevo verder uit. In de laatste twee minuten maakte ZEW nog twee doelpunten, waardoor de eindstand van de derde periode 7-6 was.

Vastberaden om de voorsprong niet uit handen te geven, begon Flevo aan de laatste periode. Flevo wist weer de bal te halen, maar de eerste aanval leidde niet tot een doelpunt. De daaropvolgende aanvallen van zowel Flevo als ZEW bleven onbenut, ondanks de uitsluitingen aan beide kanten. Na ruim vier minuten spelen maakte Richard Deuzeman een doelpunt. Vervolgens kreeg Flevo nog een strafworp toegewezen die door Ivar Loos koelbloedig werd benut. ZEW had nog een antwoord maar het was niet voldoende. Eindstand van de wedstrijd: 9-7.

Doordat Flevo deze derby wist te winnen blijven ze meedoen om het kampioenschap.