Acht finale plaatsen na medailleregen voor Excelsiorturnsters

5 april 2014 om 00:00 Sport

Nijkerk - De turnsters van Excelsior Nijkerk hebben tijdens de 2e wedstrijd van de 5e Divisie te Harderwijk van zich laten horen. Zo werd er maar liefst twee keer Goud, twee keer Zilver en 1 keer Brons gewonnen en moesten ook twee turnsters net naast het podium eindigen op plek vier.

Zo werd er in de categorie Junior F keuze een Zilveren medaille gewonnen door Eefje Bokkers, door haar bronzen medaille van de vorige wedstrijd plaatste zij zich voor de finale. Ook Cheyenne te Braak plaatste zich voor de finale door deze wedstrijd keurig zesde te worden. Kelly van Hamersveld turnde erg netjes maar kwam nog wat te kort om de finale te halen.

Bij de Pupil 1 verplicht haalde Sanneke Dennis een Gouden medaille door keurige oefeningen te turnen. Nathalie Theebe behaalde deze dag een Bronzen medaille en ook zij heeft zich geplaatst voor de finale. Nora van de Bunt en Ilse van de Bor lieten deze dag ook goede oefeningen zien. Ilse werd keurig zesde en Nora werd netjes achtste.

Bij de dames Jeugd 1 verplicht werd Lotte Bouw vierde in het eind klassement deze prestatie leverde haar ook een finale plaats op. Nikkie de Graaf werd keurig zevende, Robin Hamstra werd elfde en Sarah Heijnen werd dertiende.

In de categorie Jeugd G keuze, was een plaatsje net naast het podium weggelegd voor Marit van Arkel. Zij werd keurig vierde naar een zeer goede wedstrijd geturnd te hebben. Helaas gingen in deze categorie erg weinig meisjes door waardoor zij de finale net mis loopt. Ilse van Ramshorst werd keurig negende deze dag maar door haar bronzen medaille van de vorige wedstrijd heeft ook zij zich geplaatst voor de finale. Esmee Krijkamp had niet echt haar dag en eindigde in de middenmoot.

In Pupil 2 verplicht werd er net als de vorige keer Goud behaald door Marije van Bloemendaal, zij werd gevolgd door Paula van de Poll dit met het zilver aan de haal ging. Ook deze beide turnster hebben zich geplaatst voor de finale. Mette-Anne Lam, Romee Torsius hebben goede plekken in de middenmoot bemachtigd.

De finale zal plaatsvinden op zaterdag 17 mei in Nunspeet.

advertentie
advertentie