Nieuwe Kidsgroep Zelfverdediging - Krav Maga

5 april 2014 om 00:00 Sport

Vanaf 18 maart 2014 start Stand Strong Selfdefence - Krav Maga Nijkerk met een nieuwe Kidsgroep voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. De nieuwe groep zal trainen op dinsdag 15:45 - 16:45 uur in het pand van Stand Strong Selfdefence aan de Oude Barneveldseweg 65 te Nijkerk.

Iedereen is van harte welkom om een gratis proefles te volgen. Aanmelden voor een proefles kan via www.standstrongselfdefence.nl of telefonisch via 033-2600156.

Tijdens de lessen Zelfverdediging - Krav Maga wordt gewerkt aan besef van eigenwaarde, grenzen stellen, een zelfverzekerde houding en praktische en eenvoudige fysieke zelfverdedigingsvaardigheden.

De kinderen wordt geleerd hoe ze zichzelf kunnen bevrijden uit de meest voorkomende aanvallen op straat. Te denken valt aan grepen om de pols, de keel, het middel en het hoofd. Daarnaast leren ze een aantal technieken die hun aanvaller voor een korte tijd uit zal schakelen zodat ze kunnen vluchten naar een veilige locatie om vervolgens hulp in te schakelen. Alle technieken gaan uit van een tegenstander die groter en sterker is dan henzelf.

Door regelmatige training werken de kinderen aan een gezonde fysieke ontwikkeling (motoriek, conditie, reactievermogen, kracht, concentratie, balans, controle) en er wordt binnen een veilige omgeving gewerkt aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen, zelfbeheersing, zelfrespect en het respecteren van andere kinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie