Verlies voor dames van Flevo in Elst

5 april 2014 om 00:00 Sport

De dames van Flevo moesten het afgelopen zaterdag opnemen tegen Ez en Pc in Elst. De uitwedstrijd is daar altijd lastig, het zwembad in Elst is maar 4 banen breed en 1.60 meter diep , dat maakt het voor uitploegen niet makkelijk om te spelen.

De eerste periode kwamen de Dames van Flevo vrij snel op 1-0 achter. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, er werden aan beide kanten kansen gecreëerd, maar ook goed verdedigd. Met nog 1.30 min op de klok wisten de dames van Ez en Pc een strafworp te benutten en zo stond de 2-0 op het scorebord. In de laatste 30 seconden van deze periode kregen de dames van Flevo een overtal situatie. Het was Naomi Heimensen die al dreigend bijna het doel in kon zwemmen, om zo de bal achter de keeper te leggen. 2-1 tussenstand.

In de tweede periode was het opnieuw Ez en Pc die een snel doelpunt maakte 3-1 De dames van Flevo bleven werken en lieten zich niet uit het veld slaan. Dat leverde 2 keer een overtal situatie. De tweede werd goed rondgespeeld, Margrita Bolink werd vrij gevonden, die met een mooi tikballetje de 3-2 kon scoren.

Veel bewegen, en blijven werken dat waren de wijze woorden van coach Richard Deuzeman. Cindy Ham kon door een zwemmende actie vrij voor de keepster vrij komenm en schoot de bal hard in het doel. 3-3 Daarna volgde een man-meer die goed werd rondgespeeld, en weer was het Cindy Ham die zorgde voor de voorsprong. 3-4 Helaas gaven de dames uit Elst antwoord door ook te profiteren van een man meer, en een strafworp en zo stonden zij weer voor. Joke Vastenburg, wist, op haar eigen wijze, ook een strafworp te benutten en zette hiermee de Nijkerkse dames weer op gelijke hoogte. 5-5 In de laatste seconden van deze periode was het opnieuw Ez en PC die op voorsprong wist te komen, 6-5.

In de laatste periode zette Flevo alles om toch nog een overwinning binnen te halen. Helaas pakte dat anders uit, en kregen de dames van Flevo meerdere uitsluitingen, waar de dames uit Elst 2 keer goed gebruik van wisten te maken. Alleen Rosanne Bakker wist voor Flevo in deze periode de bal snoeihard langs de keeper te krijgen. Einduitslag 8-6

Volgende week hebben de Nijkerkse dames (wegens carnaval) een weekend rust, om daarna weer met frisse moed te starten met een thuiswedstrijd tegen Sg DWV- de Spreng.

advertentie
advertentie