Flevo heren winnen in Aalten

6 april 2014 om 00:00 Sport

Met het gegeven dat mede-kampioenskandidaat De Hof vorig week punten liet liggen, waren de mannen van Flevo erop gebrand om de drie punten mee naar huis te nemen. Deze week stond de uitwedstrijd tegen Natare in Aalten op het programma. De eerdere ontmoeting tussen Flevo en Natare eindigde in 11-4 in het voordeel van Flevo.

De wedstrijd begon, Flevo haalde de bal op en kon de eerste aanval opzetten. Het spel ging veel op en neer, veel kansen werden door beide teams niet afgemaakt. Pas na ruim 5 minuten werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Dit doelpunt kwam op naam van Jurjen Engelsman, na een mooie midvooractie belande zijn bal in het doel. Dit was tevens de eindstand van de eerste periode: 1-0 in het voordeel van Flevo.

In het tweede deel van de wedstrijd werd opnieuw de bal met succes gehaald, waardoor Flevo als eerste kon aanvallen. Coach Hans de Groot wees zijn team erop dat er veel gezwommen moest worden. Al snel kwam Flevo hierdoor in een aantal man-meersituatie. De bal werd rondgespeeld en kwam uiteindelijk terecht bij Diederik de Bruin, die de keeper in de korte hoek verraste. Flevo bleef aanzetten, wat leidde tot opnieuw een goal van Jurjen Engelsman. Met nog 2 seconde te spelen kwam Willem Diepeveen in een 1-op-1 situatie met de keeper. Met een knappe lob passeerde hij de keeper. Eindstand tweede periode: 4-0 in het voordeel van Flevo.

In het derde deel van de wedstrijd wilde Flevo haar voorsprong verdedigen en verder uitbouwen. Al snel kon Arnoud Haandrikman Flevo’s vijfde doelpunt aantekenen. Beide ploegen bleven zwemmen, dit leidde tot veel man-meersituaties voor beide ploegen. Met nog een minuut te spelen kreeg Flevo een man-meersituatie. De bal werd rondgespeeld en kwam uiteindelijk bij Milan van den Houten, die de bal hard in het doel tikte. Nog steeds was het doel schoon gehouden door uitstekend keepende Ramon den Boer.

In het vierde deel en laatste deel van de wedstrijd zette Natare toch een paar tandjes bij. Dit resulteerde al snel in het eerste doelpunt voor Natare. Flevo’s antwoord hierop kwam van Ivar Loos, die de bal hard in de kruising schoot. Natare gaf zich niet gewonnen en scoorde nog twee keer. Door Milan van den Houten en Stefan den Boer werd het in de afgelopen weken getrainde blokjes-zetten in praktijk gebracht. Dit resulteerde in een man-meersituatie voor Flevo. De bal kwam bij Bas Oosting en schoot hard raak. De eindstand werd 4-8 in het voordeel van Flevo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie