Mat Veensche Boys ten onder

15 september 2010 om 00:00 Sport

David Bouwmeester 0-1; Bastin Hofman 0-2

NIJKERKERVEEN - De tweede competitiewedstrijd van Veensche Boys -tegen SVL- eindigde zaterdag in de 0-2 overwinning voor de gasten uit Langbroek. Een forse tegenvaller voor de blauwen, die zich na de sterke openingswedstrijd een beter vervolg hadden gewenst.

In de eerste helft waren Veensche Boys en SVL goed aan elkaar gewaagd, al hadden de gasten uit Langbroek een licht overwicht. Al na enkele minuten hadden zij op voorsprong kunnen komen, maar Barry van Leeuwen gaf af in plaats van te scoren. Een been van Veensche Boys was juist op tijd, waar de Boys toch vaak te laat waren in de duels.

Trainer Jeroen Peters was dan ook allerminst tevreden met het optreden van zijn ploeg. “Ik mistte de scherpte en de echte wil om te winnen zaterdag. En als dat ontbreekt, zijn we door veel tegenstanders te verslaan.” In de rust waarschuwde Peters zijn mannen nog om fel te starten na de thee, maar hij moet zijn geschrokken wat er in de eerste fase na de rust gebeurde.

Binnen enkele minuten zette David Bouwmeester SVL op een 0-1 voorsprong en was Veensche Boys het spoor helemaal kwijt. Als de gasten in die periode wat zorgvuldiger met de kansen waren omgegaan, had SVL zomaar het verschil op drie tot vier doelpunten kunnen brengen. Veensche Boys wist nagenoeg niets tegen het spel van SVL in te brengen en de 0-2 van Bastin Hofman na een uur was het logische vervolg.

Peters had het zien aankomen na de eerste treffer. “De laatste wedstrijden hebben al uitgewezen dat we het moeilijk hebben bij een achterstand, omdat we dan anders moeten gaan voetballen. We moeten daar beter mee leren omgaan en onze ruggen rechten. Zaterdag lukte het pas erg laat, mede door een gebrek aan scherpte. Alleen de laatste tien minuten waren in dat opzicht voldoende.”

Alles of niets

Peters liet zijn ploeg inderdaad in de laatste fase alles of niets spelen, waarbij hij zijn complete aanval inwisselde voor een nieuwe. Tom Wallet, Casper IJsbrandy en Sebastiaan Blom moesten het aanvalsspel van Veensche Boys voorzien van nieuwe impulsen. Blom was nog het dichts bij een treffer, maar in zeer kansrijke positie raakte hij de bal verkeerd. Friso Doornhof had in die fase eveneens moeten scoren, maar zijn inzet belandde op de paal. Met die twee treffers zou Veensche Boys zomaar een punt hebben gepakt, maar dat zou allerminst terecht zijn geweest. Op basis van het vertoonde spel was de 0-2 eindstand terecht.

Het levensgrote spandoek met de angst inboezemende Veensche Boys is prachtig, maar bleek zaterdag geen realiteit. SVL kreeg de punten wel erg makkelijk mee van een tam Veensche Boys.

Zaterdag zal Veensche Boys met inzet en beleving moeten spelen, want alleen dan kunnen zij punten halen. Tegenstander Breukelen verloor de eerste twee duels. Dat lijkt gunstig, want het betekent dat er kansen liggen. Aan de andere kant zal de ploeg op eigen veld volop gaan voor de eerste punten vanaf 14.30 uur.