Hoevelaken kan ASC Nieuwland niet stoppen

25 mei 2019 om 23:46 Sport

HOEVELAKEN Het laatste competitieduel had voor Hoevelaken weinig om het lijf. Tegenstander ASC Nieuwland had echter alle belang, want zij werden bij winst kampioen. De thuisploeg kon de gasten uit Amersfoort echter niet tegenhouden en de zesde nederlaag op rij (0-1) voor Hoevelaken betekende feest voor NIeuwland.

Aan het spel was amper te zien dat de aanstaande kampioen streed tegen een ploeg uit de grauwe middenmoot. Zowel ASC Nieuwland als Hoevelaken wisten het spel niet naar zich toe te trekken, zodat het vooral spannend was. Voor de thuisploeg was Joeri van der Hoeven nog het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal miste kracht.

Na rust kreeg Nieuwland iets meer controle en ze kwamen na vijf minuten op 0-1 via Kevin van der Hooff en dat bracht iets meer rust in het team. De voorsprong was echter mager en met Coen Bos als invaller deed Hoevelaken in ieder geval zijn sportieve plicht. Hij bracht was extra aanvallende impulsen en scoorde bijna, maar het bleef bij die ene treffer van Van der Hooff. ASC Nieuwland vierde het kampioenschap en Hoevelaken is waarschijnlijk blij dat het seizoen over is.

Met een moeizame start in de competitie, een goede fase rond de winter en zes nederlagen aan het einde van het seizoen, kan niet gesproken worden over een goed seizoen. Na de zomer zullen de spelers onder leiding van Harry Oussoren weer met volle moed starten om weer stappen voorwaarts te maken.