De grootste wijziging dit jaar is het parcours, volgens De Ruiter.
De grootste wijziging dit jaar is het parcours, volgens De Ruiter. Harry van 't Veld

Ronde van Nijkerk wordt nog sneller

22 mei 2019 om 10:57 Sport

NIJKERK Alle fans van het wielrennen kijken alweer uit naar zaterdag 8 juni. Dan staat de tweede editie van de Ronde van Nijkerk op het programma in het centrum. Vorig jaar was het parcours al snel, maar dit seizoen gaat het waarschijnlijk nog sneller.

Rob Schoon

Namens de Stichting Wielersport Nijkerk kijkt Ben de Ruiter in ieder geval reikhalzend uit naar het wielrenevenement. ,,Het is toch prachtig dat we een officiële KNWU wedstrijd in Nijkerk mogen organiseren. En er is ook voor andere wielrenners genoeg uitdaging. Ik verwacht dat het net als vorig jaar weer een succes gaat worden."

DIVERSE ONDERDELEN Voor de kinderen is er wederom de 'Dikke Banden Race', waar vanaf 18.00 uur zo hard mogelijk op normale fietsen over het parcours wordt gereden. Vervolgens wordt om 18.45 uur de Funklasse/Prominenten race verreden. Het slotstuk, de KNWU amateurswedstrijd, begint om 19.45 uur. ,,Dit jaar rijden er vanwege de regels van de KNWU alleen amateurs mee. Ik verwacht weer een spannende strijd aan de kop met wellicht zelfs Nijkerkers die meedoen om de titel."

THUISKOERS Henne van Zanten is, net als vorig jaar, één van de Nijkerkse deelnemers. ,,Ik wielren meer dan twintig jaar, waarbij ik in mijn twintiger jaren zelfs semi-professioneel reed. Na een aantal jaren pauze fiets ik nu weer vier jaar fanatiek, al rijdt ik niet heel veel wedstrijden. Maar een wedstrijd in mijn woonplaats Nijkerk laat ik natuurlijk niet schieten. Vorig jaar werd ik dertiende en deze thuiskoers is zeker een stimulans bij trainingen. Samen met mijn Nijkerkse trainingsmaatje Julien Smink gaan we zeker proberen een rol van betekenis te spelen."

SNELLER PARCOURS De grootste wijziging dit jaar is het parcours, volgens De Ruiter. ,,Vanwege werkzaamheden kunnen we niet rijden over de Langestraat, dus rijden we nu het rondje Nieuwstraat, Torenstraat, Vrijheidslaan, Vetkamp, Singel met start en finish op het Plein. Met minder bochten, dus het zal waarschijnlijk nog harder gaan dan vorig jaar." Van Zanten vindt dat jammer: ,,Het parcours blijft mooi, maar ik vond de bochten van en naar de Bagijnenstraat wel wat hebben. Het wordt wel makkelijker qua rijden, dus wordt ontsnappen weer lastiger." Van Zanten verwacht sowieso weer veel publiek. ,,Het is nu een echt rondje, dus nog toegankelijker voor het publiek. Ze kunnen eenvoudig van de ene plaats naar een andere komen langs het parcours. Hopelijk zit het weer mee, dan denk ik dat er weer veel toeschouwers komen."

MEDEWERKING De Ruiter merkte dat ook de gemeente Nijkerk enthousiast is. ,,Er wordt volop meegedacht en meegewerkt en dat is prettig bij het organiseren van een evenement. Maar vrijwilligers kunnen we zeker nog gebruiken. En we kunnen hen garanderen dat zij naast het leveren van een bijdrage, ook gewoon de wedstrijd kunnen volgen."

Nadere informatie is te vinden op de website stichtingwielersportnijkerk.nl.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie