Sparta Nijkerk houdt de regie

18 mei 2019 om 21:52 Sport

NIJKERK Enkele minuten tijdens het duel tegen Berkum was er veel beroering. Sparta Nijkerk was virtueel kampioen van de Hoofdklasse. Het was slechts enkele minuten, want de NIjkerkers wonnen met 3-0, maar ook de concurrenten Excelsior'31 en Staphorst wonnen uiteindelijk, Volgende week in Assen heeft Sparta Nijkerk één opdracht tegen ACV en dat is winnen.

De Nijkerkers speelden een moeizame eerste heft tegen Berkum en wisten maar amper in de buurt te komen van het doel. Omdat ook Berkum aanvallend weinig liet zien, was er nog weinig te genieten van het massaal opgekomen publiek. Met een 0-0 ruststand was duidelijk dat het in de tweede helft duidelijk beter moest.

Na een tactische omzetting in de rust kwamen de Spartanen vrij snel na rust op 1-0 door een treffer van Rob Diederik. Daarna controleerde Sparta Nijkerk het duel, zeker nadat Berkum met toen man verder moest. Yoram Zandvliet moest per brancard van het veld, maar omdat Berkum al driemaal gewisseld had, bleef een tiental over. Sparta Nijkerk kwam niet in gevaar en zag Frank Heus de 2-0 aantekenen. Het slotakkoord met de 3-0 was van Donny van der Wal, waar doelman Dominic van Hoof overigens niet geheel vrijuit ging.

Volgende week in Assen kan Sparta Nijkerk het kampioenschap veilig stellen door de drie punten mee naar huis te nemen. Het blijft echter spannend omdat ook Excelsior'31 en Staphorst nog kans maken op de titel.