Nederlaag deert NSC amper

18 mei 2019 om 21:39 Sport

NIJKERK NSC kon zaterdag het kampioenschap pakken bij DZC'68 in Doetinchem. Verrassend genoeg gingen de NIjkerkers echter met 2-1 onderuit. De gevolgen zijn echter beperkt doordat Bennekom bij SDV Barneveld niet verder kwam dan een gelijkspel. NSC houdt zodoende alles in eigen hand om volgende week alsnog kampioen te worden.

DZC'68 beet fanatiek van zich af en hield NSC goed in bedwang, zodat het een spannend duel werd. NSC bereikte niet het niveau om de tegenstander zijn wil op te leggen, maar kreeg op slag van rust een buitenkansje. De scheidsrechter, overigens niet in zij beste duel, besloot een overtreding op Jabir te bestraffen met een strafschop. Yannick Cornelisz benutte het buitenkansje feilloos, zodat NSC met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

Ook na rust had NSC het lastig en toen Jabir een rode kaart kreeg, vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler, werd het lastig. De vrije trap werd benut en met 1-1 werd duidelijk dat NSC het lastig zou blijven houden. De Nijkerkers hadden echter redelijk de controle en een gelijkspel leek het hoogst haalbare. Een kwartier voor tijd werd het echter 2-1. Jan van Willige, volgens de scheidsrechter niet gehinderd, kon de bal niet geheel controleren en de thuisploeg wist optimaal te profiteren. Hoewel NSC nog wat kansen kreeg op de gelijkmaker en meer, bleef het bij de 2-1 en ging NSC dus onderuit.

Tot opluchting van de Nijkerkers bleef Bennekom in Barneveld steken op 1-1 bij SDV Barneveld, zodat NSC een voorsprong van een punt overhoudt. Volgende week tegen SDV Barneveld kunnen worden de Nijkerkers bij winst dus alsnog kampioen van de eerste klasse.