Mauro Peters en Rik Doppenberg bleken dit seizoen een prima centraal duo in de NSC defensie.
Mauro Peters en Rik Doppenberg bleken dit seizoen een prima centraal duo in de NSC defensie. Aalt Guliker

'De titel lag binnen handbereik'

Sport

NIJKERK NSC speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen concurrent Bennekom en houdt daarmee twee punten voorsprong. Toch overheerste de teleurstelling, want de winst was dichtbij. Nog geen voorschot op het kampioenschap, maar de vooruitzichten blijven uitstekend.

Rob Schoon

Aanvaller Yordi Grovenstein kijkt, ondanks dat Bennekom op afstand werd gehouden, niet met tevredenheid terug. ,,We waren gewoon beter dan zij en als je dan vijf minuten voor tijd op voorsprong komt, mag je het nooit meer weggeven. Je zag dan ook vooral teleurgestelde spelers na afloop."

[BAAS OP HET VELD] Na een goede start van NSC nam Bennekom snel de leiding na een foutje in de Nijkerkse defensie. Ismael Antonio profiteerde optimaal en zette het duel op scherp. De 0-1 was een tegenslag voor NSC, maar de ploeg reageerde prima. Met goed voetbal werd het initiatief gegrepen en halverwege gaf Yordi Grovenstein de voorzet waaruit Yannick Cornelisz de 1-1 scoorde.

,,Het is altijd leuk om te scoren of een voorzet te geven. Dat geeft je als speler toch een goed gevoel dat je belangrijk kan zijn voor je ploeg. Wat dat betreft is het voor mij natuurlijk best een goed seizoen. Ik heb met doelpunten en assists toch zeker een goede bijdrage kunnen leveren aan ons succes."

[WEGGEGEVEN] NSC bleef de betere ploeg in het topduel en toen Yordi Grovenstein de 2-1 scoorde, leek de titel binnen handbereik. ,,Vijf minuten voor tijd en toen kregen zij ook nog een rode kaart. En toch ging het nog fout en daar baalden we allemaal van. Dat mag je natuurlijk nooit meer weggeven. We liepen toch te veel achteruit en daarmee hielpen we Bennekom."

Fabian Mösle gaf Bennekom vlak voor tijd met de 2-2 weer hoop. ,,Dat was niet best en het had nog erger kunnen worden, want ze raakten ook de lat nog. Gelukkig bleef dat ons bespaard. We houden nu twee punten voorsprong en dus moeten we komende weken de titel zien te pakken. In feite liepen we teveel achteruit in plaats van het duel te controleren."

[MOOISTE TITEL] Grovenstein wil niet stellen dat het kampioenschap een uitgemaakte zaak is, maar kijkt er wel naar uit. Met DVS'33 werd hij zowel met het eerste als tweede kampioen en ook diverse keren in de jeugd. ,,Toch zal dit de mooiste zijn. Bij DVS'33 was ik veel geblesseerd toen we kampioen werden en een titel in de hoofdmacht bij NSC zou een hoofdprijs zijn."

Als het aan Grovenstein ligt, laat NSC deze kans op promotie naar de Hoofdklasse niet meer schieten. ,,We zijn er nu heel dichtbij met nog twee duels te spelen. Iedereen wil dolgraag de titel pakken en ik vind dat we hem ook verdienen. Voetballend zijn we de beste ploeg in de eerste klasse. Zaterdag bij DZC'68 moeten we dat weer laten zien en de punten meenemen naar Nijkerk. Die titel moet voor ons zijn."

advertentie