Veensche Boys blijft verliezen

11 mei 2019 om 23:05 Sport

NIJKERKERVEEN Het lukt Veensche Boys niet de dalende trend om te buigen. Waar de ploeg voor de winter nog mee deed om de titel, is dit niet meer aan de orde. Veensche Boys verloor zaterdag met 3-2 bij IJFC in IJsselstein en vindt zichzelf nu terug op plaats negen.

Het vertrouwen kreeg al binnen een minuut een knauw zaterdag. Jelle Eissens zette voor, Luciano Poeketi schoot de 1-0 onberispelijk in en Veensche Boys kon meteen in de achtervolging. De Veenders gingen op zoek en zonder heel groots te spelen werd het 1-1. Danny Brouwer rondde een aanval van Rody Buitenhuis prima af. Buitenhuis was sowieso opvallend, want op slag van rust betekende een overtreding op hem dat Kevin Hols de 2-1 kon scoren uit de toegekende strafschop.

Het zou tot vertrouwen moeten leiden bij Veensche Boys, maar na rust kwamen de Blauwen nog maar amper in het spel voor. IJFC kreeg divese kansen en mogelijkheden en doelman Wessel Kroon redde enkele keren goed. Toch hield Veensche Boys het niet, want Nino Poeketi wist tweemaal het net te vinden, zodat Veensche Boys met 3-2 nederlaag huiswaarts keerde.

Er was veel verwacht of gehoopt dit seizoen, maar inmiddels snakt Veensche Boys naar het einde van de competitie. Volgend seizoen zal er met een deels nieuwe selectie verder worden gebouwd en wellicht weer worden gestreden in de top van de tweede klasse.