Sparta Nijkerk na thriller op kop

11 mei 2019 om 23:41 Sport

NIJKERK Sparta Nijkerk leek de kansen op een kampioenschap zaterdag te vergooien in Wierden. Tegen hekkensluiter SVZW stonden de Nijkerkers 2 minuten voor tijd met 3-2 achter. Jesse Buitenhuis en Justin van Groen zorgden echter toch nog voor de 3-4 overwinning. Extra belangrijk was het gelijke spel van Staphorst, zodat Sparta Nijkerk nu weer alleen aan kop gaat in de Hoofdklasse B.

De start van de Spartanen was duidelijk beter dan een week eerder tegen DETO en na een minuut of twintig leidde het tot de 0-1. Frank Smit van SVZW raakte de bal verkeerd en passeerde zijn eigen doelman na een scherpe corner. Dezelfde Smit was enkele minuten later weer doeltreffend, maar nu voor hem aan de goede kant: 1-1. De Spartaanse defensie zag er sowieso niet zo stabiel uit als ze zouden willen en toen Yessin Maskoul vlak voor rust de 2-1 scoorde, was het alarmfase oranje.

Diverse wisselingen qua spelers en opstelling zou in de tweede helft tot de ommekeer moeten leiden. De Nijkerkse aanvallen waren talrijk, maar pas een kwartier voor tijd viel de 2-2 door Janic Makizodila. Doorzetten was het motto, maar ineens was daar weer Maskoul, die de thuisploeg op 3-2 zette. Nu moesten de Spartanen nog meer vooruit en er werd een tandje bijgeschakeld.

In de allerlaatste minuut was daar toch de beloning voor de aanvallende impulsen met de 3-3 door Jesse Buitenhuis. Dat was reeds een opluchting, maar twee minuten later werd Gilbrano Plet onreglementair gevloerd binnen de beruchte lijnen. Justin van Groen zette zich achter de bal en eindelijk werd een strafschop voor Sparta Nijkerk omgezet tot een treffer. En meteen een heel belangrijke, want de 3-4 overwinning betekent de koppositie en dat werd uitgebreid gevierd. Nog twee duels en dus kijken de Spartanen hoopvol vooruit.