Afbeelding
Aalt Guliker

REGA naar finale Nederlands Kampioenschap

21 april 2019 om 20:43 Sport

NIJKERK De return tussen REGA en Hotak '68 in de halve finale om het Nederlands kampioenschap tafeltennis bij de jeugd werd zaterdag in Nijkerk gespeeld. Na de 4-6 overwinning vorige week in Hoogerheide, hadden de Nijkerkers genoeg aan 5 punten.

Waar REGA vorige week aan de wedstrijd begon met vierde man Stef van Duinen, stond vandaag de sterkste opstelling aan de tafel. Thijs Beentjes begon tegen de sterke Jason Broos, die vorige week alle drie zijn enkels won. Thijs was erg scherp en verloor wat ongelukkig alleen de derde game door een aantal foutjes. Thijs kon in de andere games Jason goed ontregelen met zijn noppen en won deze partij met 3-1.

THRILLER Hierna stond de wedstrijd tussen kopman van REGA, Sven van de Pol, en derde man van Hotak, Davey Hu, op het programma. Waar dit geen probleem mocht zijn voor Sven, stond Sven stijf van de spanning en werd deze thriller in het voordeel van de Nijkerker beslist met 11-9 in de vijfde game.  Als derde was het de beurt aan David Vrijhoeven, die vorige week niet mocht spelen omdat zijn bat afgekeurd werd. David was dus erg gemotiveerd om vandaag te laten zien wat hij in huis heeft. Hij speelde erg sterk en trok deze partij met 3-1 naar zich toe.

GEMOTIVEERD Met een 3-0 tussenstand op het scorebord was het nu de beurt aan de sterke REGA-dubbel Thijs en Sven. Deze jongens verliezen maar zelden een dubbel en dit gebeurde dus ook zaterdag niet. De start van het dubbel was nog een beetje onwennig en daardoor werd de eerste game verloren. De volgende drie games waren wel voor de Nijkerkers en dus werd de tussenstand 4-0. Kopman Sven van de Pol kon vervolgens het winnende punt binnenslepen. Vorige week werd Sven voor het eerst dit seizoen verslagen door Jason Broos. Sven leek erg gemotiveerd en was deze partij een stuk rustiger dan in zijn eerste wedstrijd. Sven won de wedstrijd met 3-1. Zo werd de finale veilig gesteld.

Op zondag 19 mei speelt REGA om 13.00 uur de finale in Hilversum. De jongens hopen dan geschiedenis te schrijven door voor het eerst sinds het bestaan van de club Nederlands kampioen te worden bij de jeugd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
REGA 1 met de coaches
advertentie
advertentie