Kees van den Heuvel

Voetbalshow Veensche Boys eindigt in domper

20 april 2019 om 19:10 Sport

NIJKERK Wat een voetbalshow leek te worden voor Veensche Boys, is paaszaterdag tegen JSV als een domper geëindigd. Het werd 1-3 in het voordeel van de ploeg uit Nieuwegein. Bas van de Grootevheen maakte in de vijfde minuut de enige goal namens de Blauwe Helden.

Na de diverse debacles van de afgelopen weken, rechtte Veensche Boys tegen JSV haar rug en vertoonde het eerste half uur likkebaardend mooi voetbal. De druk op de goal van JSV was immens en de opponent stond op breken. Dat was met name de verdienste van Gerard Kroonenberg die met groot gemak aan de aandacht van zijn bewakers wist te ontsnappen en de bal op een presenteerblaadje voor de goal van JSV wist te brengen. Zo werden voorin Kevin Hols en Nico van den Brom in positie gebracht, maar de bal belandde steevast op de lat. Bas van de Grootevheen schoot met een curve uiteindelijk de verdiende 1-0 op het scorebord. Vol overgave trachtte Veensche Boys daarna de voorsprong uit te bouwen, maar de vele kansen werden niet meer verzilverd. Nadat er ook steeds meer foutjes in het spel van de ploeg uit Nijkerkerveen slopen, sterkte dit JSV in haar zelfvertrouwen. Doelman Wessel Kroon had tot aan de eerste drinkpauze bijna niets te doen gehad, maar in het tweede bedrijf van de eerste helft moest hij de ploeg uit Nieuwegein af en toe toch afstoppen. Het had een signaal kunnen zijn dat JSV in sterkte toenam toen even voor rust alsnog de 1-1 viel, maar die werd wegens buitenspel afgefloten. Na rust was de ploeg uit Nieuwegein het meest effectief. Veensche Boys creëerde talloze kansen, maar het verdedigende blok van JSV was de Veenders steeds een stap te slim af. Toen daarna drie minuten na rust alsnog de 1-1 werd gemaakt, was het hek van de dam. JSV ging meer in de aanval en de druk nam toe. Vervolgens werd vanuit een vrije trap gescoord en was het verzet gebroken. Zeker nadat ook nog Alwin van Domselaar uitviel en Gerard Kroonenberg en Danny Brouwer werden gewisseld, leek het pleit beslecht. Veensche Boys voetbalt pas weer over drie weken.