Afbeelding
Kees van den Heuvel

Eén punt maximaal haalbare voor Veensche Boys

7 april 2019 om 09:20 Sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft zaterdag moeizaam 0-0 gelijk gespeeld tegen FC De Bilt, de koploper in de competitie. De ploeg uit Nijkerkerveen zakte met dit resultaat naar een vijfde plek, maar anderzijds is de titelstrijd in de tweede klasse B wel een stuk spannender geworden. Het verschil tussen koploper FC De Bilt en nummer twee Delta Sports, dat met 3-1 won van BFC, is nog maar twee punten. En volgende week is de kraker tussen die twee.

Veensche Boys revancheerde zich van de vele verliespartijen in de afgelopen duels. Niet dat het spel tegen FC De Bilt overtuigend was, maar er kon sinds lange tijd wel weer een punt in eigen huis worden gehouden. Veensche Boys, nog altijd kampend met een chronisch spelerstekort vanwege diverse blessures en schorsingen, kwam verrassend goed uit de startblokken. Het domineerde het spel het eerste kwartier.

Daarna kantelde de wedstrijd en begon FC De Bilt zich nadrukkelijker te melden. Aan de lange lijst van blessures kwam er nog eentje bij. Staande de wedstrijd viel Tom van Donselaar uit en diende Chiel Wery zich te melden voorin, nadat hij voorheen op de back in de basis stond. Wery kreeg ook gelijk de grootste kans om de score te openen, maar de keeper van De Bilt pareerde het schot. Doelman Wessel Kroon, man van de wedstrijd, diende vervolgens diverse keren in te grijpen met een aantal fabelachtige reddingen.

Na rust greep trainer Eddy Hof in en posteerde Gerard Kroonenberg op de plek van Luuk Kreijne. Dit was bedoeld om de snelle vleugelspits van FC De Bilt in toom te houden. En dat deed hij met verve. Er kwam ook meer dynamiek achterin, maar tot veel uitbraken leidde het echter niet. Veensche Boys hield de bal vooral goed tegen en kon in de tweede helft slechts twee kansen creëren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie