Sparta Nijkerk naar halve finale beker

3 april 2019 om 01:06 Sport

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zich dinsdagavond in de kwartfinale van de beker gewonnen bij AZSV. In Aalten was het duel na een uur beslist en de 0-4 stand op dat moment was tevens de eindstand. De Nijkerkers plaatsten zich daarmee voor de halve finale van de districtsbeker, wat daarnaast betekent dat ze volgend seizoen mogen meedoen in de TOTO KNVB beker.

De Spartanen kenden een uitstekende start en voordat AZSV op eigen veld maar iets kon uitrichten, stond het 0-2 met twee keer Frank Heus als bejubelde doelpuntenmaker. Met prima spel gaf Sparta Nijkerk AZSV weinig kans en de 0-3 van Gilbrano Plet was niet eens geflatteerd halverwege het duel.

Waar Sparta Nijkerk in februari nog alle moeite had met het veldspel op het gras in Aalten, werd gisterenavond lustig gecombineerd. De 0-4 na een uur spelen was daarin het hoogtepunt. Na enkele mooie combinaties op het middenveld verscheen Frank Heus ineens alleen voor de AZSV-doelman. De spits had overzicht en schoof de bal opzij, zodat het voor Jesse Buitenhuis een koud kunstje was om de 0-4 eindstand op het scorebord te zetten. Het was duidelijk genieten voor de meegereisde Nijkerkse supporters; een duidelijke overwinning, prima spel én vier doelpunten. 

advertentie
advertentie