Afbeelding
Lex Van Lieshout

Derde kunstgrasveld voor Sparta Nijkerk

2 april 2019 om 17:01 Sport

NIJKERK Een veld van de voetbalvereniging Sparta wordt omgezet in een kunstgrasveld. Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders trekt hiervoor 540.000 euro uit.

Wijnand Kooijmans

Volgens wethouder Nadia Aboyaakoub is al eerder gebleken dat er een tekort is aan trainingscapaciteit bij Sparta. Vooral door de sterke opkomst van het meiden- en damesvoetbal. Met de aanleg van het kunstgrasveld wordt het tekort, zo erkent ze, niet helemaal opgeheven. ,,Maar het is een belangrijke stap voorwaarts."

Op basis van de de normen van de KNVB en NOC*NSF is er een tekort van 883 tot 983 uur aan trainingscapaciteit bij Sparta. Bij de berekening is ook het gebruik van het halve korfbalveld tijdens de wintermaanden meegerekend. Medegebruik van de velden van de voetbalvereniging NSC is eveneens geen optie.

Dat maakt dat nu op wedstrijdvelden moet worden getraind die deze intensiteit niet aankunnen. De conditie van deze velden neemt daardoor sneller af met het risico sneller onderhoud te moeten uitvoeren maar ook snellere afgelasting van wedstrijden.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie