NSC zet volgende stap richting kampioenschap

30 maart 2019 om 23:33 Sport

NIJKERK Het regelmatig presterende NSC heeft zaterdag weer een grote stap gezet richting het kampioenschap. Waar de mannen van John Kamphuis met 0-2 wonnen bij ASV Dronten, ging de enige concurrent Bennekom onderuit bij DOS.

Het laaggeplaatste ASV Dronten koos voor een behoudende spelwijze, waar NSC wel raad mee wist. In de beginfase kreeg NSC via en Eyup Termelez en Yannick Cornelisz enkele prima kansen. ASV Dronten was in de counter slechts één keer gevaarlijk, maar toen redde Jan van Willige bekwaam in een één op één situatie. Het beter spel van NSC gaf toch de doorslag, want na balverlies van Dronten, gaf Cornelisz de bal mee aan Jordy Grovenstein, die bekwaam afrondde: 0-1. Vlak voor de rust was Cornelisz weer het brein achter de 0-1. Zijn pass werd door Kevin van Essen op waarde geschat en goed ingeschoten.

Ondanks de 0-2 voorsprong voor NSC bleef ASV Dronten voorzichtig na rust. De Nijkerkers controleerden het duel en kregen de beste kansen. Pas toen ASV Dronten met toen man kwam te staan na een rode kaart voor Kelson (twee keer geel), zette de thuisploeg aan. Het leidde tot enkele hachelijke situaties voor Van Willige, maar ondanks het tegenvallende spel bleef NSC overeind. De ruimte door een man meer werd onvoldoende benut, maar de winst kwam niet in gevaar. De vreugde werd nog groter toen bleek dat Bennekom bij DOS had verloren, waardoor NSC twee punten voorsprong heeft en daarbij ook nog een duel minder speelde. Het kampioenschap kwam daarmee opnieuw een grote stap dichterbij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie