Onnodige nederlaag sc Hoevelaken

28 oktober 2018 om 00:27 Sport/sport

HOEVELAKEN Voetballend was Hoevelaken zaterdag heer en meester tegen Barneveld. Qua doelpunten maken, toch een erg belangrijk aspect bij het voetbal, was de thuisploeg echter effectiever. Het betekende een 1-0 nederlaag voor Hoevelaken en het gevolg is dat de onderkant van de ranglijst dichterbij is dan de bovenkant.

Het veldspel van Hoevelaken wordt met de week beter sinds trainer Oussoren over een vrijwel complete selecte kan beschikken. Tegen hekkensluiter Barneveld waren de roodwitten de baas binnen de lijnen en er was veel druk op het doel van Barneveld. Vele kansen en corners volgden, maar de treffer wilde maar niet vallen.

Na een doelpuntloze eerste helft ging Hoevelaken de tweede helft gewoon door. Helaas ook met het niet benutten van de kansen en dat brak de ploeg op. Halverwege de tweede helft kopte Hosea Sehatapy een vrije trap feilloos binnen en zette Barneveld op 1-0. Hoevelaken zette opnieuw aan, maar de defensie van Barneveld, met een uitstekende keeper, bleef overeind.

Een zure verliespartij voor Hoevelaken en het betekent zelfs dat Oussoren met zijn ploeg de onderste ploegen dichtbij ziet komen. Het spel verbeterd echter elke week, zodat het thuisduel van komende zaterdag tegen Teuge met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.