Afbeelding
Pixabay

Zo’n 1200 Nijkerkse huishoudens komen in aanmerking voor energietoeslag

18 mei 2022 om 08:42 Politiek

NIJKERK Rond de twaalfhonderd huishoudens in de gemeente Nijkerk komen in aanmerking voor de energietoeslag van achthonderd euro. Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders baseert dit aantal op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Inwoners met een uitkering die bekend zijn bij de gemeente hebben de vergoeding inmiddels al op hun rekening gestort gekregen. Huishoudens die mogelijk wel tot de doelgroep behoren maar niet bekend zijn bij de gemeente krijgen een informatiebrief. Het gaat om inwoners met een AIO-uitkering van de sociale verzekeringsbank en inwoner die in de regeling Meedoen of de individuele inkomenstoeslag vallen. Zij kunnen tot en met 15 november een aanvraag indienen bij de gemeente om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Indien de volledige doelgroep een aanvraag doet, gaat het om 960.000 euro die wordt uitgekeerd. In totaliteit houdt de gemeente rekening met 1.091.000 euro aan uitgaven. Hieronder vallen nog niet de kosten voor maatwerkaanvragen bijzondere bijstand. In principe worden de kosten volledig vergoed door het Rijk. 

Door Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie