Afbeelding
CDA Nijkerk

CDA zoekt meer ruimte voor mensen in de bijstand

26 april 2021 om 17:04 Politiek

NIJKERK De fractie van het CDA in Nijkerk wil dat giften tot 1.200 euro door familie en vrienden aan mensen in de bijstand kunnen worden geschonken. Zonder dat dit leidt tot een boete of een korting op de bijstandsuitkering.

Door Wijnand Kooijmans

Dat blijkt uit vragen van Pam van de Weijer-Feuerstein. Aanleiding is dat het CDA zich zorgen maakt om de oplopende cijfers van mensen die een bijstandsuitkering aan vragen. Ook omdat er veel zorgen worden geuit over mensen die hun baan kwijtraken en daardoor in de toekomst mogelijk met armoede en/of schulden te maken krijgen.

Op dit moment zijn giften van familie en vrienden in Nijkerk tot een bedrag van duizend euro gevrijwaard van het opleggen van een boete of het inhouden van een bijstandsuitkering. Wel mogen de giften geen betrekking hebben op levensonderhoud.

Met de verhoging naar 1.200 euro wil het CDA dat Nijkerk zich achter de motie schaart welke in de Tweede Kamer is aangenomen tot de verhoging naar dit bedrag. Het CDA wil weten hoe snel de nieuwe limiet kan worden ingevoerd en waarom eventueel niet. Maar in dat geval wil men weten welke mogelijkheden het college van burgemeester en wethouders ziet de gevraagde verhoging alsnog te realiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie