Afbeelding
Pixabay

Extra geld voor tijdelijk verblijf Nijkerkers met verstandelijke beperking

30 mei 2020 om 14:33 Politiek

NIJKERK De gemeente Nijkerk moet dit jaar 160.000 euro reserveren voor een tijdelijk noodzakelijk verblijf van inwoners met een licht verstandelijke beperking. Daarna wordt hiervoor jaarlijks 162.000 euro opzij gezet.

Wijnand Kooijmans

Sinds 2017 zijn gemeenten verantwoordelijk voor deze opvang. Ter compensatie wordt hiervoor geld beschikbaar gesteld door het Rijk. In de Nijkerkse begroting was geen geld gereserveerd voor de betreffende doelgroep. Als centrumgemeente maakt Amersfoort echter wel kosten voor een tijdelijk verblijf van een aantal Nijkerkse inwoners. Deze kosten moeten door Nijkerk dan ook worden betaald.

SCENARIO'S De bedragen van Nijkerk zijn gebaseerd op een landelijk onderzoek. De gereserveerde bedragen zijn de kosten voor de opvang van ongeveer vier plaatsen in een instelling met tijdelijk noodzakelijk verblijf per jaar. Dit jaar gaat een regionaal opgaventeam scenario’s ontwikkelen die duidelijk moeten maken welke bedragen de gemeenten uiteindelijk moeten betalen. Dat kan nog van invloed zijn op de bedragen die de gemeente Nijkerk moet gaan betalen.

advertentie
advertentie