Afbeelding
Shutterstock

Maak jouw woning af met gevelbekleding

15 november 2022 om 11:05 Partnercontent

Ben je op zoek naar een unieke manier om jouw woning van een nieuwe uitstraling te voorzien en ben je daarom aan het kijken naar gevelbekleding? De buitenkant van de woning is immers net zo belangrijk als de binnenkant van het huis. Het is het eerste wat iemand ziet en kan tegelijkertijd voor een betere isolatie van de woning zorgen. Er zijn daarom ook een groot aantal varianten te vinden om een keuze uit te maken. Voordat je een keuze maakt, moet je weten wat de mogelijkheden zijn.

Eenvoudig te plaatsen en te isoleren

De gevelbekleding is er in eerste instantie voor het verkrijgen van een nieuwe uitstraling van de woning. Denk aan een houtlook voor een chalet of een stenen muur voor een ander pand. De bekleding is eenvoudig op de buitenmuur te plaatsen. Vanaf het moment dat de bekleding erop zit, zal jouw woning er geheel anders uitzien. De bekleding van de gevel heeft daarbij ook een isolerende werking. De kou van buiten komt hierdoor niet door de muren naar binnen, waardoor je automatisch een beter binnenklimaat realiseert. In combinatie met andere isolatiemethoden zorg je dat jouw energierekening aanzienlijk daalt en het wooncomfort aanzienlijk omhoog gaat.

Steenstrips verbeteren het interieur

Een andere manier om jouw woning van een nieuwe uitstraling te voorzien is door steenstrips binnen te plaatsen. De steenstrips zijn in een groot aantal varianten te verkrijgen. Voor de luxere uitstraling kun je bijvoorbeeld kiezen voor natuursteen of marmer. Ook baksteen, hout of andere steensoorten zijn mogelijk als je het landelijke meer tot uiting wilt laten komen. Het is hierbij belangrijk dat je naar jouw eigen interieur kijkt. De materialen die hierin terugkomen, kun je ook weer gebruiken voor de panelen en strips die je plaatst. Wanneer je overal goed naar kijkt, sluit het volledig aan op jouw interieur en geniet je van de nieuwe uitstraling in de woning.

De plaklaag en de afmetingen bepalen

De steenstrips binnen plaatsen geeft ook de gelegenheid om voor meer gemakken te gaan. De strips zijn namelijk ook zelfklevend te verkrijgen. Bij deze strips hoef je alleen maar de beschermlaag eraf te halen waarna je de strips gaat monteren. Ook kun je ervoor kiezen om de plaklaag zelf aan te brengen. Deze kun je goed bevestigen, en ook deze strips blijven voor langere tijd zitten. Let daarnaast op de afmetingen van de strips. Deze dien je aan te passen aan de accentmuur die je wilt maken. Je kunt hiermee ook voor verspringingen zorgen, wat een unieke uitstraling met zich meebrengt. Alle specificaties samen zorgen voor de gewenste uitstraling in iedere ruimte in de woning. Welke steenstrips kies jij?

advertentie
advertentie