Afbeelding
Foto via Unsplash

Wereldwijd opererende bedrijven blijven in Nederland investeren: hoe je opvalt als nieuw bedrijf

18 mei 2022 om 07:39 Partnercontent

Wereldwijd opererende bedrijven blijven in Nederland investeren om zo bedrijfsgroei te realiseren. Hoewel we dit jaar weer flinke uitdagingen voor de boeg hadden, blijft Nederland een robuuste fundering bieden voor internationaal opererende bedrijven om bedrijfsdoelstellingen te behalen. Er is dus vraag genoeg naar nieuwe, innoverende Nederlandse bedrijven. Hoe val je nu op met jouw nieuwe bedrijf? In dit artikel gaan we dat bespreken.

Waar hebben wij deze vraag aan te danken?

Een mix van goede infrastructuur, goed opgeleid en meerdere talen sprekend talent en een zakelijke aanpak zorgen ervoor dat Nederland op de radar staat van menigeen internationaal opererend bedrijf. Daarnaast genieten we nu eenmaal een gunstige ligging in Europa. Om al deze redenen is het aantrekkelijk voor ondernemers en bedrijven om in Nederland te investeren.

Hoe val je op als nieuw bedrijf?

Iedereen wilt natuurlijk wel met zijn of haar onderneming ‘opgepikt’ worden door een groot internationaal opererend concern en een flinke investering binnenhalen. Wellicht heb je al eens gehoord van het Amsterdamse Messagebird, wat onlangs nog meer dan 800 miljoen Euro wist op te halen aan Amerikaans venture capital.

Welnu, een van de belangrijkste zaken vandaag de dag, is dat je naast enkel een opvallende bedrijfsnaam, ook pakkende productnamen hebt. Consumenten hebben dagelijks te maken met duizenden merken, producten en bedrijven en om op te vallen moet je er daadwerkelijk ‘’tussenuit springen’’. Concurreren op prijs heeft vrijwel geen zin meer, althans, niet als core business model. Met de tool van https://businessnamegenerator.com/nl/ kun je pakkende bedrijfsnamen en productnamen genereren, die nog niet zijn vastgelegd door bedrijven of patenten handelaren.

In welke sectoren heb ik de grootste kans investeringen aan te trekken?

Met name in de sectoren duurzaamheidsproducten, de voedselindustrie, de gezondheidszorg en FinTech heb je als Nederlands bedrijf de grootste kans investeringen aan te trekken van buitenlandse ondernemingen. Als het op duurzaamheidsoplossingen aankomt, zien we bijvoorbeeld dat veel bedrijven zich verplaatsen naar Nederland. Zo koos het bedrijf Plastic Energy and SABIC er recentelijk nog voor om plastic flessen in ons land te gaan recyclen. Deze worden dan vervolgens in samenwerking met bedrijven in het Verenigd Koninkrijk vervaardigd tot totaal nieuwe producten. Een ander voorbeeld is het Canadese Tyromer dat een pilotfabriek in Arnhem is begonnen om gebruikt rubber een tweede kans te geven.

In de voedselindustrie zien we dat grote Japanse bedrijven zoals de Fuji Oil Group en Inaho actief raken in Nederland. Zij hebben recentelijk gezamenlijk een onderzoekscentrum geopend in de Universiteit van Wageningen. Op dit moment investeren zij volop in het onderzoek en de ontwikkeling van duurzame voedselproducten. Ook het Israëlische bedrijf Redefine Meat is sinds kort gevestigd in Best om daar vegetarische vleesvervangers te ontwikkelen.

Als bedrijf heb je de grootste kans om investeringen vanuit het buitenland aan te trekken als je je bezighoudt met zaken waarin zij geïnteresseerd zijn en waarin Nederland uitblinkt.

Lees meer zakelijke artikelen in de zakelijke nieuwsrubriek van onze website.

advertentie
advertentie