Afbeelding
Foto: Pixabay

De boxershort voor mannen is verreweg het populairste ondergoed

3 mei 2022 om 12:36 Partnercontent

De tijd dat met name de onderbroek voor de man een ondergeschoven kledingstuk was is definitief voorbij. In de huidige tijd is het ook reuze makkelijk om online op je Ipad of laptop je ideale boxershort uit te zoeken. Eigenlijk is er op dit ogenblik op het gebied van comfortabele modieuze ondermode geen nee te koop.

Het aanbod aan boxershorts voor mannen is ontzettend divers. Je vindt hier onder andere boxershorts met of zonder strepen, boxershorts met of zonder voering, boxershorts met of zonder kleurcombinaties. Je vindt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. Je kunt er dan ook van verzekerd zijn dat er voor ieder wat wils is.

Toch kan het lastig zijn om als hardwerkende man in het Gelderse Nijkerk, uit het enorme aanbod een goede keuze te maken. Uiteindelijk wil je wel de perfecte fit hebben en niet opgescheept zitten met een te strakke of juist wijd slobberende onderbroek.

Het mag misschien gek klinken, maar voor heren is de mannen boxershorts het belangrijkste kledingstuk. De man is wat betreft zijn keuze tegenwoordig zeer kritisch in wat hij draagt. Daarbij bepaald hij zelf wat voor ondergoed hij tegenwoordig draagt. Wat dat betreft zijn de heren de afgelopen dertig jaar flink geëmancipeerd. De vrouw bepaald allang niet meer welke boxershorts er in de la van de kledingkast liggen.

Duurzaam

Als we denken een duurzaam gaat de eerste gedachten naar zonnepanelen, elektrisch rijden of isoloren en minder naar kleding. Onderkleding moet er niet alleen mooi uitzien en een perfecte pasvorm hebben, een duurzaam label is ook belangrijk tegenwoordig. Meestal sta je niet stil bij het feit waar je kleding gemaakt wordt. Is het nog wel verantwoord om zo goedkoop mogelijke kleding te scoren zonder dat je de herkomst weet. Het is beslist geen prettige gedachte als je broek of shirt in een derdewereldland is gemaakt in één of ander louche atelier, waar de arbeiders zwaar onderbetaald krijgen. Gelukkig zijn ook steeds meer kledingmakers zich er bewust van dat broeken, jurken, schoenen en shirts op een duurzame manier gemaakt moeten worden. Het aanbod aan duurzame onderkleding groeit nog steeds. Zo is het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend om kleding te dragen die van synthetische materiaal is gemaakt.

QR-code

Er zijn zelfs merken die hun kleding van een verhaal voorzien door middel van een QR-code. Zo kun je de herkomst van een stof of kledingstuk door middel van een QR-code achterhalen. Het geeft een duidelijk beeld van waar je kleding vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en hoe duurzaam de productie is. Draag je zo’n duurzaam of biologische vervaardigd shirt of broek met een verhaal dan heb je op een feestje ook eens wat anders te vertellen dan de gebruikelijke sterke verhalen.

Water

Het is echter beslist geen sterk verhaal dat er voor de productie van één spijkerbroek enorm veel water nodig hebt. Je staat er niet bij stil dat het gemiddeld zo’n 8000 liter water is. Daarvan neemt de productie van katoen maar liefst 7500 liter water voor z’n rekening. De rest wordt gebruikt voor het verven, bleken, printen en de afwerking. Voor landen als India en Pakistan waar veel katoen geproduceerd wordt en kleding gemaakt en de huidige temperaturen oplopen tot zo’n vijftig graden, is water een eerste levensbehoefte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie