Afbeelding
Telefoon kapot

Zo voorkom je hoge reparatiekosten voor je telefoon

28 juni 2021 om 12:57 Partnercontent

Voorkomen is beter dan genezen – en dat geldt ook voor een kapotte telefoon. Zelfs een klein barstje in je scherm kan al grote irritaties opleveren. Hoe zorg je ervoor dat je je telefoon lekker kunt gebruiken, maar hem wel beschermt tegen vallen, water, krassen en andere kwaadaardige krachten? In dit artikel zetten we de beste manieren op een rijtje.

Zo bescherm je je scherm tegen krassen

Meteen na het unboxen van je telefoon raden we je aan om een screenprotector aan te brengen. Ja, we weten hoe lekker zo’n compleet nieuw scherm voelt – maar je zal hem maar uit enthousiasme iets te vrolijk vastpakken en laten vallen. Met een glazen screenprotector houd je dat gevoel het beste, blijft de beeldkwaliteit goed en is je scherm het best beschermt. Kost iets meer dan een ‘normale’ protector, maar nog steeds veel minder dan een compleet nieuw scherm of een nieuwe telefoon.

Een beschermhoesje is geen overbodige luxe

Kies een telefoonhoesje dat niet alleen bij je telefoon, maar vooral ook bij jouw gebruikswijze past. Er zijn talloze modellen op de markt. Zoek je bijvoorbeeld een Samsung Galaxy A32 (5G) hoesje, dan kun je gaan voor eentje dat alleen de achterkant beschermt, of eentje dat ook om het scherm heen vouwt. Het is belangrijk dat je een hoesje kiest dat je prettig in gebruik vindt – niet alleen eentje die er leuk uitziet. Zo weet je zeker dat je het ook zo vaak mogelijk gebruikt en het niet in de weg gaat zitten.

Beschermen tegen diefstal

Ja, ook daar zul je aan moeten denken. Wanneer je over straat loopt op het verkeerde moment, op de verkeerde plek, kan het zomaar zijn dat iemand anders je telefoon snel van je afpakt. Ook hier kun je met een telefoonhoesje iets tegen doen, bijvoorbeeld door eentje met een stevig koord te kiezen. Die zijn veel minder aantrekkelijk om te stelen, want dan zullen ze jou ook mee moeten nemen.

Stofplugjes voor ongewenste binnendringers

De gaatjes in een telefoon zijn ontzettend klein, maar een stukje vuil is vaak nog veel kleiner. Wanneer dit de weg naar binnen vindt, kan het zomaar zijn dat je telefoon niet meer goed oplaadt, of je oordopjes geen muziek meer produceren. Dit is ook vele malen makkelijker te voorkomen dan genezen, zeker omdat voor dit soort reparaties de telefoon moet worden opengemaakt. Werk je in een stoffige omgeving, koop dan stofplugjes om je telefoon te beschermen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie