Afbeelding
Een T-shirt onder het overhemd

Een T-shirt onder het overhemd: handig of niet?

11 januari 2021 om 13:17 Partnercontent

Hoe handig is het om een T-shirt onder het overhemd te dragen? De meningen verschillen enorm! Mannen die voorstander zijn zullen zeggen dat het hygiënisch is. Terwijl andere mannen de ondershirts afzweren, omdat ze niet comfortabel zijn. Toch heeft een ondershirt veel voordelen. Wij nemen ze in dit artikel met je door. Interessant? Lees snel verder!

Ondershirt: voordelen?

Ondershirts zijn natuurlijk niet voor niets bedacht. Ze houden je temperatuur vast en vangen lichaamsstoffen zoals zweet op. Op deze manier is het overhemd enigszins beschermd tegen gele vlekken en nare geurtjes. Je zou kunnen zeggen dat een ondershirt je overhemd fris houdt, zodat het shirt langer meegaat.

Bovendien hebben ondershirts hebben een andere waarde. Ze hebben invloed op het zelfvertrouwen. Je kunt er namelijk vanuit gaan dat de shirts je zweetvlekken zo goed als oplossen. Het is natuurlijk niet fris wanneer je een presentatie geeft met grote vlekken onder de oksels. Dit kun je voorkomen door een ondershirt te dragen.

Het ideale ondershirt

Iedere man heeft een breed scala aan T-shirts in zijn herenkleding kast liggen, maar niet alle T-shirts zijn geschikt om onder een overhemd te dragen. Drie factoren zijn daarvoor van belang:

  • De kleur: de kleur van het ondershirt is van cruciaal belang, vooral bij het dragen van een wit overhemd. Een wit T-shirt onder een wit overhemd is een verkeerde combinatie, want het wit van het T-shirt zal de kleur van het witte overhemd namelijk versterken. Daardoor zal je duidelijk de mouwen van het T-shirt zien, wat uiteraard niet stijlvol is. Bij het dragen van een wit overhemd is het dan ook aan te raden om voor een grijs ondershirt te kiezen. Grijs contrasteert immers beter met de huid, waardoor je het grijze T-shirt nauwelijks ziet.               
  • De pasvorm: ook de pasvorm van het ondershirt is van belang. Een ondershirt hoort aangesloten te zitten om het lichaam. Indien een ondershirt te wijd is, zal je sneller gaan transpireren.        
  • Het halstype: zorg ervoor dat je T-shirt niet zichtbaar is onder je overhemd. Dat wordt immers als niet-stijlvol aanzien. Wanneer je gaat voor een T-shirt met een V-hals, hoef je je geen zorgen te maken wanneer je één of meerdere knoopjes van je overhemd wilt open laten staan.    

Geïnteresseerd in nieuwe T-shirts of Overhemden?

Ben je na het lezen van dit artikel gaan nadenken over nieuwe T-shirts of overhemden? Zijn je huidige ondershirts en overhemden aan vervanging toe? Kijk dan eens voor je nieuwe ondershirts op shirtsofcotton.com en op zoek naar een nieuw overhemd? Kijk dan op overhemden.com. Een volledige collectie T-shirts en overhemden online.

advertentie
advertentie