Afbeelding
Zorgverzekering

Enorme prijsverschillen tussen basis zorgverzekeringen

2 december 2020 om 12:52 Partnercontent

Voor wie de zorgverzekeringen 2021 al vergeleken heeft en al is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar is het allemaal al duidelijk. Er zijn dit jaar grote verschillen in de prijs tussen de basiszorgverzekeringen die aangeboden worden. Die verschillen maken dat nu al meer mensen als ooit tevoren hebben besloten de overstap naar een andere verzekeraar te maken. Juist ja, die met een aantrekkelijke premie.

Gemiddeld vijf euro meer voor de basisverzekering

Het kabinet had gelijk toen het liet weten dat de prijs van de basisverzekering gemiddeld met 5 euro per maand zou gaan stijgen. Bij de ene verzekeraar is het minder dan 5 euro, bij anderen fors meer. Ook de verschillen in aanvullende verzekeringen zijn groter geworden. De verschillen maken dat het meer dan ooit de moeite waard is om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op basis van de uitkomsten kun je vervolgens de overstap maken. Veel moeite is dat niet. Vaak hoef je je niet eens af te melden bij je huidige zorgverzekeraar. Het wordt allemaal voor je geregeld.

Overstappen kan tot 1 januari

Vanaf 12 november is het al mogelijk om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en de prijsverschillen die er zijn te ontdekken. In de meeste gevallen kun je goedkoper dan nu. Wat betreft de aanvullende verzekeringen is het zaak zelf eerst goed in kaart te hebben wat je aan medische zorg verwacht volgend jaar. Wees slim en realistisch. Zo kan een tandartsverzekering amper uit als jij een gezond gebit hebt. De controle en een kleine ingreep zijn vaak goedkoper dan de premie die je voor een jaar aanvullende verzekering moet voldoen.

Vergelijken en vind de juiste verzekeraar

Als jij ook wilt profiteren van de voor de voordeligere tarieven van een andere verzekeraar dan heb je daarvoor de tijd tot 1 januari 2021. Zeg jij je zorgverzekering op voor 1 januari, dan heb je overigens tot 1 februari de tijd voor het zoeken naar een nieuwe verzekeraar. Je zorgverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je de juiste zorgverzekering vindt.

advertentie
advertentie