Afbeelding
Foto door form PxHere

Inspiratie voor uw schutting

26 juni 2020 om 09:27 Partnercontent

Gaat u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen, dan zoekt u vast ook een mooie tuinafscheiding. Bij Vandentop schuttingen in Barneveld weten ze alles van schuttingen. Ter inspiratie een paar ideeën waar u over na kunt denken.

Houten schutting

De meest gekozen tuinafscheiding is een houten schutting. Maar dat betekent niet dat al deze schuttingen er hetzelfde uitzien, want er is veel keuze op dit gebied. De schutting van geïmpregneerd hout is populair vanwege de prijs. Het hout is redelijk duurzaam, mooi en voordelig in aanschaf. Bovendien is er keuze uit veel verschillende modellen en kleuren. Bruin geïmpregneerd hout is bijvoorbeeld erg mooi en heeft net als hardhout een warme kleur. Een echte trend is de schutting van zwart hout. Deze past mooi in een moderne tuin, maar kan ook voor een fraai contrast zorgen in een tuin met veel beplanting.

Wilt u graag een duurzame houten schutting dan is hardhout een goede keuze. Deze houtsoort is populair vanwege de lange levensduur en de warme, donkere kleur.

Hout beton schutting

De hout beton schutting is een populaire keuze en is ook verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Deze schutting heeft altijd een betonnen onderplaat en betonnen schuttingpalen wat ervoor zorgt dat u er lang plezier van heeft. Er is keuze uit verschillende kleuren beton en verschillende hoogtes voor de betonnen onderplaten. Hoe hoger de onderplaat, hoe meer het beton te zien is en dat geeft een stoer accent aan de schutting.

U kunt zelf kiezen met welk tuinscherm u het beton combineert. Een tuinscherm van blank hout met lichtgrijze betonpalen zorgt bijvoorbeeld voor een robuuste schutting die past bij elke tuin. Hout in combinatie met antraciet beton zorgt voor wat meer contrast. Maar ook zwarte tuinschermen en onderhoudsvrije composiet schermen zijn mogelijk als hout beton schutting.

Natuurlijke schutting

Zoekt u een schutting met natuurlijke uitstraling, maar passen houten planken niet bij uw smaak? Dan kunt u ook een schutting van natuurlijke matten overwegen. Dit zijn matten gemaakt van bijvoorbeeld bamboe, wilgentenen of boomschors. Ze passen goed in tuinen met veel beplanting, maar kunnen ook voor mooi contrast zorgen in een moderne tuin met stenen tegels.

De natuurlijke matten van bamboe, wilgentenen en riet zijn gemaakt van stengels en dat geeft een fijne structuur. Wilt u graag een robuuste natuurlijke schutting, kies dan voor matten van boomschors. De structuur is ruw en de kleur donker, wat prachtig is in combinatie met de frisgroene kleur van planten.

Weet u al wat uw keuze wordt? Bekijk voor een overzicht van schuttingen eens de site van Vandentop schuttingen of bezoek de vestiging in Barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie