Afbeelding
Verbeter je tuin

4 manieren op de waarde van je woning te verhogen

14 januari 2020 om 14:00 Partnercontent

Er zijn verschillende redenen om de waarde van je woning te verhogen, bijvoorbeeld het aantrekkelijk maken voor de verkoop of het lage rentepercentage van de bank. Uiteraard wil je dit zo effectief mogelijk doen, daarom lees je in dit artikel een aantal voorbeelden die de waarde verhogen. 

Verbeter je tuin
Er is een flinke waardeverhoging te realiseren door het een en ander in de tuin aan te pakken. Bij de waarde van de tuin draait het met name om de grootte, de ligging en of er genoeg privacy is. Zorg voor een goede schutting en een onderhoudsvriendelijke tuin waar je niet twee keer per week in hoeft te werken. Leg een groot terras aan waar genoeg ruimte is om te eten tijdens een lekkere barbecue. Daarnaast is ook het zorgen voor een plek om te spelen voor kinderen erg belangrijk. Wanneer de tuin ruim genoeg is, is het ook mogelijk om een schuur, garage of klimrek te laten plaatsen. 

Ga slim om met ruimte
Wanneer je in de stad woont, heb je minder ruimte dan in minder druk bewoonde gebieden. Vandaar dat je slim met je ruimte om moet gaan. Heb je bijvoorbeeld een plat dak? Dan is het misschien wel mogelijk om een dakterras te bouwen. Een dakterras werkt direct waardeverhogend en onderscheidt je ook nog eens op de woningmarkt. Voor een dakterras heb je bijna altijd een omgevingsvergunning nodig, check dit dus eerst via het Omgevingsloket. Stel nou dat jouw dak niet sterk genoeg is voor een dakterras. Overweeg dan om een groendak te nemen. Dit is een laag van levende vegetatie dat erg goed voor het milieu, je dakbedekking en ander dierlijk leven in de stad is. Een groendak is alleen niet te plaatsen op elke soort dakbedekking. Zo is het nodig om bijvoorbeeld dakpannen te vervangen voor bitumen.

Zorg voor een groter oppervlakte 
Het vergroten van de leefruimte heeft altijd als gevolg dat de waarde van je woning stijgt. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om een vergroting te realiseren, zoals het bouwen van serre, bijkeuken of dakopbouw. Dit zijn wel voorbeelden van grotere investeringen, een voorbeeld van een kleinere investering is de dakkapel. De dakkapel is een stuk toegankelijker en tevens ook snel geplaatst. Een dakkapel kopen doe je niet zomaar, vandaar dat het verstandig is om eerst verschillende aanbieders te bekijken. Het is ook mogelijk dat je geen extra ruimte boven in huis wilt, maar juist op de begane grond. Bekijk dan de mogelijkheden zoals een erker of een aanbouw aan de woonkamer. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie