De Selectie van KV Telstar/Schoonderbeek
De Selectie van KV Telstar/Schoonderbeek KV Telstar / Maureen van Goethem

Telstar/Schoonderbeek 1 krijgt loon naar werken en wint voor het eerst dit seizoen

17 oktober 2022 om 12:01 Overig Deel je nieuws

Voorafgaand aan de wedstrijd van Telstar/Schoonderbeek 1 wist het tweede team van de selectie van Telstar/Schoonderbeek haar wedstrijd al te winnen. Na een ijzersterke eerste helft en een goed gespeelde tweede helft versloeg het HKC uit Utrecht met 14-6.

Vervolgens was het om 15:30 uur de beurt aan het eerste team van Telstar/Schoonderbeek dat speelde tegen ZKC’31 1. De Hoevelakers wisten tot die tijd nog geen competitiewedstrijd te winnen dit seizoen. De afgelopen week ging het spel steeds ietsje beter, maar een resultaat bleef uit.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg dat haar eerste schot tot doelpunt wist te promoveren. Vervolgens was het stuivertje wisselen tot 4-4, waarna de roodhemden het eerste gaatje van twee doelpunten verschil wisten te slaan. Telstar scoorde niet veel, maar wist wel op de juiste momenten tot scoren te komen. Met die 6-4 ruststand gingen beide ploegen de rust in.

In de rust werden nog enkele details besproken en vol goede moed ging Telstar/Schoonderbeek 1 de tweede helft in. Er was echt het idee dat eindelijk de eerste punten gepakt konden worden. En dat bleek niet onterecht. Ondanks dat het eerste doelpunt na rust voor de bezoekers was wist de thuisploeg haar voorsprong de gehele tweede helft te behouden. Langzaam liep de equipe van coach Egberts weg bij ZKC’31. Telstar/Schoonderbeek 1 wist aan het eind van de wedstrijd nog een gaatje van vijf doelpunten verschil te slaan, maar moest de eretreffer aan de bezoekers uit Zaandam laten. Hierdoor floot de scheidsrechter af bij een 15-11 eindstand. Noemenswaardig hierbij is dat elke speler van Telstar/Schoonderbeek 1 na afloop van de wedstrijd zichzelf op het scoreformulier kon terugvinden.

De Hoevelakers hebben het gehele seizoen al een beetje moeite met scoren. Zaterdag werd er voor het eerst dit veldseizoen in competitieverband 15 doelpunten gemaakt. Nog steeds niet het aantal doelpunten wat de ploeg verwacht, maar duidelijk is dat daarin een stijgende lijn te zien is.

Aanstaande zaterdag gaat de selectie van Telstar/Schoonderbeek 1 naar Lelystad om de degens te kruisen met Exakwa. Zowel van S1 als S2 is Exakwa een directe concurrent. Het beloven twee spannende wedstrijden te worden. De selectie van Telstar heeft haar laatste thuiswedstrijden voor het aankomende zaalseizoen al gespeeld. We hopen jullie daarom zaterdag in Lelystad en op 29 oktober in De Bilt aan de zijlijn te zien, tot dan!