Campagnebanner Kunst op volle grond
Campagnebanner Kunst op volle grond Utrecht Down Under

Pop-up tentoonstelling ‘Kunst op volle grond’ landt tussen het groen van tuincentrum Steck

Overig Deel je nieuws

Utrecht, 15 augustus 2022 -  Soep slurpen uit de kelk van een vleesetende plant? De levensgeschiedenis van een kamerplant horen? Zien hoe een kunstwerk uit zichzelf groeit of dansen in de silent disco met een vingerplant? Het kan allemaal tijdens de nieuwste editie van UtrechtDownUnder: Kunst op volle grond. Vanaf 2 september strijken 24 kunstenaars neer tussen het groen van tuincentrum Steck in Utrecht. Een unieke pop-up tentoonstelling tussen het winkelend publiek. In de kassen, de tuinen en op de parkeerplaats van Steck wordt het spanningsveld tussen mens en natuur uitgediept. Kunst op volle grond is te zien van 2 september tot en met 2 oktober. 

Op een laagdrempelige manier kunnen imposante werken van hedendaagse kunstenaars bewonderd worden. Via de winkelpaden van het tuincentrum worden bezoekers langs meer dan 30 kunstwerken gevoerd die de relatie tussen mens en natuur onderzoeken. Tegen de achtergrond van een op handen zijnde klimaatcrisis, nieuwe wetenschappelijke inzichten over de natuur en onze eeuwenoude relatie met de natuur, benaderen de kunstenaars het onderwerp met humor en verbeeldingskracht. De natuur in acht nemend, gebruikten zij veelal duurzame materialen, circulair of hergebruikt. Dit levert een verrassende en ongedwongen tentoonstelling op waar je als bezoeker nog lang op kunt kauwen.

Naast de tentoonstelling is er een programma van lezingen, kunstenaarsfilms, verdwaaltochten en workshops. Dit programma is te vinden op www.utrechtdowununder.nl en via de social mediakanalen van UtrechtDownUnder.  

Kunst op volle grond is te zien van 2 september tot en met 2 oktober en vindt plaats tijdens de reguliere openingstijden van Steck: ma - vr: 09.30 - 18.00  |  za: 09.30 - 17.00  | zo: 11.00 - 17.00 uur (toegangsprijs €2,50)

advertentie
advertentie