Afbeelding
Picasa

Carillonbespeling in de witte toren

Overig Deel je nieuws

Frans Haagen geeft het 2e concert op de beiaard

 

De Nijkerkse Klokkenspelvereniging heeft deze oude bekende uitgenodigd voor het tweede zomeravondconcert. Hij speelt op dinsdag 28 juni 2022 van 20 tot 21 uur.

Hij is beiaardier van o.m. de torens van Doesburg en Kampen. Daarnaast is hij hoofddocent aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij is een vakman, die op een lange ervaring kan bogen. In zijn spel is dat ook te horen.

Hij zal een niet alledaags programma ten gehore brengen. Het bevat werken van Hurlebusch, een uitgebreide Ouverture. Met de oude heer Bach jubelt hij dat rust een geliefd zielsgenoegen te weeg brengt. Van diens zoon Johann Christiaan heeft hij een pianosonate voor beiaard bewerkt. Een werk uit de zgn. rococotijd waarin het aankwam op muziek met een plezierig en speels karakter. Van de Belgische Amerikaan Geert D’hollander [geboren in 1965] speelt hij twee werken. Variaties in oude stijl  over een bestaande Engelse melodie met de naam “Kingfold” en hij sluit af met zijn dans voor carillon, met de grappige naam “Spielerei 2”.

Om samen te luisteren bent u hartelijk welkom op het pleintje voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36 in Nijkerk. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles is gratis, maar een gift[je] in de houten spaarklok is heel fijn. Het lidmaatschap [slechts € 7,50 per jaar] is een nog betere manier om dit werk te steunen.

Na afloop bedanken we de concertgever bij de toren en kunnen we met wat drinken en een nootje met hem en met elkaar napraten.

advertentie