Afbeelding
Picasa

Start zomeravondconcerten op de beiaard

Overig Deel je nieuws

Beiaard – Plus concert

Intussen is het een traditie van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging : het openingsconcert en het slotconcert van de Zomeravondconcerten tot iets bijzonders te maken.

De serie begint op dinsdag 14 juni 2022, om 20.00 uur met een concert door de beide stadsbeiaardiers van Nijkerk. Weet u wel dat we met 2 van die gemeentebeambten een bijzondere plek innemen in ons land ?

Verhoog Muziek stelt opnieuw een digitaal orgel beschikbaar met daarop de klanken van het orgel in de Grote Kerk van Nijkerk. Dit wordt bespeeld door Boudewijn Zwart. Hij kan met de voeten op de grond blijven, want het wordt opgesteld bij de torenopgang. Collega Wim Ruitenbeek moet alle treden weer op om aan het beiaardklavier plaats te nemen. Samen hebben ze weer een mooie selectie uit de muziekliteratuur gemaakt en die voor deze combinatie bewerkt. Zo komen werken voor orgel en orkest zoals een concert van Händel, een “echte orgeltoccata” van Driffill, maar ook orkestwerkjes en –werken van onder meer Johann Christian Bach van zoon van J.S.  Dit werk eindigt met variaties over “God save the Queen” en van Elgar, de componist van het bekende “Land of hope and glory”,  een deel uit zijn Enigmavariaties. Tot slot klinkt zijn  Salut d’ Amour waardoor de liefde ook hier het laatste woord heeft, een mooie gedachte.

Nieuwe luisterplaats

Het mag intussen als bekend verondersteld worden, maar de luisterplaats aan de Nieuwstraat is opgeheven. Vanaf de 1e Meideun dit seizoen is samen geluisterd op het pleintje voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36 in Nijkerk. Dit voldoet heel goed, het carillon klinkt er prachtig en het zicht op de toren is heel mooi. Ieder is welkom. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles gratis, maar een giftje in de houten spaarklok is heel fijn. Maar een het lidmaatschap slechts € 7,50 per jaar is een nog betere manier om dit werk te steunen.

Na afloop bedanken we de concertgevers bij de toren en kunnen we met wat drinken en een nootje met hen en met elkaar napraten.

advertentie
advertentie