Afbeelding

Beste Argentijnse wijn komt van Nijkerkse Salentein

Overig Deel je nieuws

In april heeft CEO van Salentein Sven Piederiet een heel belangrijke prijs in ontvangst mogen nemen. Een jury bestaande uit sommeliers, vinologen en journalisten bekroonde (van 3.000 wijnen uit 42 landen) de Salentein Pyros Limestone Hill Malbec 2018 tot de beste Argentijnse wijn.

Piederiet vertelde aan het AD: ,,Het is een enorme eer. Fantastisch! We doen ieder jaar mee, want het is een gerenommeerd magazine in Europa en met het oog op de Nederlandse markt is dit natuurlijk een hele belangrijke contest voor ons. Hier hebben we jaren hard voor gewerkt”, vertelt Piederiet. Het succes verklaard? ,,We hebben de afgelopen jaren nog meer aandacht besteed aan onze wijngaarden en de grond. Wat heeft iedere vierkante meter in huis? Wat produceer je waar en onder welke omstandigheden? Op die manier selecteren we de beste druiven. Daar is veel onderzoek voor nodig.”

Landgoed de Salentein grijpt deze kans aan om de Malbec-druif, welke bekend staat als Argentijnse trots, groot te vieren op zondag 29 mei aanstaande.

“Je hoeft geen wijnkenner te zijn om van onze prachtige Malbec te genieten. Met zeven soorten Malbec van Bodegas Salentein en nog meer van onze andere Argentijnse wijngaarden nodigen wij iedereen van harte uit om dit kleine en krachtige druifje te komen proeven. Het zal een informele middag worden vol masterclasses, proeverijen en entertainment.”

Jacqueline van de Bunt, Landgoed de Salentein

Vanuit diverse plekken in en rond Huis de Salentein worden de mooiste soorten Malbec – van fruitig en fris tot hout gelagerd en rijp – om te proeven en van te genieten.  Het terras van Huis de Salentein vult zich met sfeervolle muziek en een breed palet aan smaakvolle bites, zoals Argentijns vlees van eigen runderen, empanada’s en nacho’s. Een culinaire beleving voor jong en oud. Voor meer informatie en toegangstickets gaat u naar www.salentein.nl .

advertentie