Afbeelding

Muzikale avondgebeden rond Pinksteren

Overig Deel je nieuws

Op de donderdagavonden 2, 9 en 16 juni (de tijd rondom Pinksteren) organiseert de werkgroep NijKerkmuziek weer vespers in verschillende Nijkerkse kerken. Het eerstvolgende muzikale avondgebed is op donderdagavond 2 juni om 19:30 uur in de Grote Kerk, met medewerking van Tineke Wonderman (sopraan) en Hans van Haeften (orgel).

In de aanloop naar Pasen is de werkgroep NijKerkmuziek begonnen met het organiseren van wekelijkse vespers met nadruk op klassieke kerkmuziek, gebed en stilte. Deze vieringen werden goed bezocht vanuit verschillende Nijkerkse kerken. In juni worden de avondgebeden voortgezet. Deze avondgebeden sluiten niet alleen aan bij Hemelvaart en Pinksteren, maar ook bij het feest van Trinitatis. Deze feestdag – op de zondag na Pinksteren – staat in het teken van Gods drieëenheid.

De vespers duren ongeveer een half uur en vangen aan om 19.30 uur. De toegang is vrij, wel is er bij de uitgang een collecte om de kosten te dekken. Zowel de doorgewinterde kerkganger alsook de cultureel ingestelde Nijkerker én de toevallige passant zijn van harte uitgenodigd om de vespers bij te wonen en mee te beleven.

Ieder is van harte welkom! Zie de website www.nijkerkmuziek.nl voor meer informatie en het actuele overzicht van de vespers.

advertentie