De skelter- en fietsoptocht.
De skelter- en fietsoptocht. Kees van den Heuvel

Koningsdag in Nijkerk vrolijk van start

27 april 2021 om 12:14 Overig

NIJKERK Koningsdag 2021 is in Nijkerk feestelijk van start gegaan. Zo was er vroeg op de ochtend al een spontaan georganiseerde optocht van fietsen en skelters in de wijk Paasbos, stond er een lange rij voor de kraam van de tompoucen van de Oranjevereniging Nijkerk en onder andere de Hoogstraat in Nijkerk vol met lekkernijen en spelletjes. 

Op de fiets- en skelteroptocht, een initiatief van Anita Dokter, kwamen vele tientallen kinderen en ouders af. De kinderen hadden hun rijwielen vrolijk uitgedost. Om even over negen uur ging de optocht van start bij winkelcentrum Paasbos. Daarop volgde een route langs diverse seniorenwoningen.

TOMPOUCE Voor de kraam van de tompoucen van de Oranjevereniging Nijkerk stond al vroeg een rij van vele honderden meters op het plein voor het gemeentehuis en dat was niet voor niets. Voor de prijs van twee tompoucen ontvingen de mensen vier van deze lekkernijen. ,,Ongelooflijk druk is het. Dat hadden we niet verwacht,’’ aldus Michel van der Zwaag van de Oranjevereniging die een alternatief programma in elkaar heeft geknutseld. In totaal waren duizend lekkernijen ingekocht. De rij automobilisten kon tijdens het wachten luisteren naar de klanken van Outbox Events.

HOOGSTRAAT Als alternatief voor de Koningsdag hebben de bewoners van de Hoogstraat in Nijkerk een eigen Koningsdag georganiseerd. De rijk versierde straat stond vol spelletjes en lekkernijen. De dag werd geopend met het hijsen van de Nederlandse driekleur en het spelen van het Wilhelmus, dat ten gehore werd gebracht door Gerrit Schipper en zijn kleinzoon Chiel. Het is nu de eerste keer, maar het bevalt de bewoners zo goed dat ze een tweede editie niet uitsluiten. Ook met de kerstdagen willen ze een gezamenlijke actie ondernemen om de straat in het zonnetje te zetten.

Door Kees van den Heuvel

De skelter- en fietsoptocht.
De skelter- en fietsoptocht.
De skelter- en fietsoptocht.
Afbeelding
De skelter- en fietsoptocht.
De skelter- en fietsoptocht.
Drive Thru voor tompouchen
Drive Thru Tompoucen
Drive Thru voor tompoucen
Drive Thru voor tompoucen
Drive Thru voor tompoucen
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie