v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk deelt punten met Barendrecht

13 september 2020 om 22:53 Overig

NIJKERK In het tweede duel van de competitie kon Sparta Nijkerk de winnende lijn van vorige week niet doortrekken. Een vroege voorsprong werd na rust verspeeld en het 1-1 gelijke spel was uiteindelijk een terechte eindstand tussen Barendrecht en Sparta Nijkerk.

Sparta Nijkerk moest het in Barendrecht doen zonder de steun van de doorgaans vele supporters. De ploegen in de tweede en derde divisie hebben immers afgesproken dat er geen uitsupporters worden toegelaten zolang er restricties zijn qua aantallen toeschouwers. Voor de Nijkerkers een vervelend besluit, want die steun kunnen ze goed gebruiken.

Toch verliep het duel in Barendrecht prima voor de Spartanen, want binnen tien minuten wist Jesse van Nieuwkerk de 0-1 te scoren. In het vervolg van de eerste helft was er weinig spektakel. Sparta Nijkerk was de beter voetballende ploeg, maar wisten de voorsprong niet ui te bouwen, terwijl Barendrecht niet echt aanzette om gelijk te maken.

Na de rust was er meer te beleven, want al snel leken de gastheren op gelijke hoogte te komen. De treffer werd echter afgekeurd, omdat doelman Gino Coutinho gehinderd werd. De gelijkmaker viel even later nog en Ugur Altintas was de gevierde man aan de zijde van Barendrecht. De 1-1 was een tegenvaller voor Sparta Nijkerk, maar al snel werd de 1-2 gescoord. Ook deze treffer werd echter afgekeurd, vanwege buitenspel. Het bleef zo 1-1 en daar had in de loop van de wedstrijd nog verandering in kunnen komen. Beide ploegen zochten de winst en daarmee werd de tweede helft een stuk vermakelijker. Gescoord werd er echter niet meer, dus deelden Barendrecht en Sparta Nijkerk met de 1-1 de punten.