Vrouw bezig met onderzoek in chocoladefabriek
Vrouw bezig met onderzoek in chocoladefabriek Rechtenvrij

Aeres MBO en Vereniging Food Academy Nijkerk ontvangen subsidie voor ontwikkeling FAN

23 december 2019 om 11:43 Onderwijs Deel je nieuws

NIJKERK - Aeres MBO en Food Academy Nijkerk (FAN) ontvangen een subsidie van Provincie Gelderland. De subsidieaanvraag Onderwijs en Arbeidsmarkt richt zich op de bekostiging van een manager van de FAN. In totaal is er 200.000 euro aan subsidie ontvangen.

Food Academy Nijkerk
De FAN is een initiatief vanuit food- en food gerelateerde bedrijven in Nijkerk en omgeving. Het doel van de Food Academy is om jongeren kennis te laten maken met de wereld van food en hen te enthousiasmeren voor een carrière in de foodindustrie.
In samenwerking met Aeres MBO worden studenten op mbo-niveau opgeleid door middel van leer/werktrajecten. In januari 2020 starten de eerste studenten aan de BBL-opleiding Food Operator, maar de FAN wil doorgroeien en uiteindelijk verschillende mbo-opleidingen in een eigen pand kunnen verzorgen. Het samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven en het onderwijs wordt gestimuleerd en gefaciliteerd door de gemeente Nijkerk.

De FAN wil een manager aanstellen om deze doorontwikkeling te kunnen stimuleren. Om dit te kunnen bekostigen is een subsidieaanvraag gedaan bij de Provincie Gelderland, die is ingewilligd. De manager van de Food Academy zal zich met name focussen op de werving en communicatie: het contact met de jongeren en operationeel betrokkenen vanuit de bedrijven. Deze jonge manager wordt het daadwerkelijke gezicht van de FAN en haar opleiding(en).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie