Geslaagde jubileumactie Steltenpool

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

HOEVELAKEN/LUNTEREN – Ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan hield Keurslager Steltenpool uit Hoevelaken onlangs een stempelkaartactie onder haar klanten waarmee men kans kon maken op deelname aan de ‘barbecue bij de boer’. Woensdag 12 juni was het zover en stapte een gezelschap van 25 winnaars plus partner in de gereedstaande bus, die hen naar de mesterij van boer Gert-Jan van den Brink in Lunteren bracht.

door Gerrit Steen

Op deze boerderij annex mesterij kregen de winnaars een rondleiding plus een kijkje in de stallen en uitleg van de mester. Aansluitend werd er genoten van een gezellige barbecue te midden van de dieren. Boer Gert-Jan van den Brink vertelde enthousiast het welzijn van zijn runderen hoog in het vaandel te hebben staan. In kleine groepjes grazen ze op de diverse weilanden rond zijn boerderij en als ze op stal gaan om afgemest te worden zijn dit zeer ruime en schone stallen waar ze op een dik ligbed van stro kunnen liggen. Van den Brink: ,,De runderen krijgen veelal een combinatie van verschillende soorten voer te eten, namelijk maïs, mestbrok, aardappels en bieten. Allemaal natuurlijke, niet gemodificeerde ingrediënten. Dit gevarieerde voedingspatroon zorgt voor een rund dat graag eet en gelijkmatig zijn punt van rijpheid bereikt. Het resultaat is een eerlijk en smakelijk stukje mals rundvlees.”

Vleesgrossier Patrick van den Berg voegde hieraan toe: ,,In overleg met keurslager Steltenpool zoeken we om de week een koe uit voor de slacht. Een koe is hiervoor geschikt als hij volgroeid is en de vleesbedekking goed. Het gaat hierbij om jonge koeien die geslacht worden als ze tussen de 3 en 4 jaar oud zijn. Een goede huisvesting in combinatie met gezonde voeding zorgt voor een mooi eindproduct.” Gerard Steltenpool: ,,De passie voor het vak proeft je terug in onze vleesproducten. Het rund waar wij veel mee werken is het Verbeterd Roodbonte ras en het Belgische Wit/Blauwe rund. Dit zijn beide dikbil runderen met een forse bespiering maar fijn van structuur. Iedereen heeft vandaag kunnen zien dat de kwaliteit van ons vlees een herkenbare geschiedenis heeft.”

De prijswinnaars konden niet anders dan dit volmondig beamen, Gerard Steltenpool zorgde samen met slager Guido van de Ham en de gastvrouwen Marian, Suzan en Alida voor een zeer geslaagde jubileumactie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie