De Moor

8 december 2010 om 00:00 Ondernemend

Op woensdagavond stonden op een zestal tafels ruim zeventig wijnen opgesteld. Wit, rood, rosé en een paar met bubbels. Elk wijnland werd vertegenwoordigd, zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Zuid-Afrika, Verenigde Staten, maar ook Australië en Zuid-Amerika. Achter de tafels stonden professionals, wijnkenners, leveranciers en eigenaar Gerrit en zijn zoon Gerwin. Gerwin: ,,Aan ons de eer de bezoekers ervan te overtuigen dat een heerlijk wijntje op zijn tijd best mag.”

NIJKERK - Sinds enige tijd kunnen klanten bij Slijterij-wijnhandel ‘De Moor’ ook terecht voor wijnproeverijen. Deze proeverijen worden georganiseerd door Gerwin Poolen (33), zoon van de huidige eigenaar Gerrit Poolen. Onlangs vond de najaarsproeverij plaats in De Havenaer. Ongeveer twee keer per jaar wordt er een open wijnproeverij georganiseerd, waarbij kennis gemaakt kan worden met een gedeelte van het assortiment. Reden genoeg eens bij een dergelijke proeverij langs te gaan.

door Maureen van Goethem

De bezoekers kregen duidelijke uitleg over mousserende, witte, rode en zoete wijnen. En binnen deze soorten weer oude en jonge wijnen.

Afwisselend aanbod

In de Slijterij-wijnhandel ‘De Moor’ zelf is een uitgebreid assortiment aan speciale bieren, gedistilleerd, whisky en wijn te vinden. Een afwisselend aanbod, waardoor er voor ieder een geschikte whisky of wijn in het assortiment staat. ,,Onze slijterij-wijnhandel onderscheidt zich daarin,” aldus Gerwin. ,,Ook door het aanbod aan televisieprogramma’s gaan de mensen thuis variëren. Ze proberen graag een nieuw wijntje of ander drankje uit. Dat is een één van de redenen dat ik de proeverijen ben gaan organiseren. Want welke wijn drinkt u tijdens de feestdagen? Bij de open haard, of tijdens een diner met vrienden?”

Cursus

Bij Slijterij-wijnhandel ‘De Moor’ bestaat de mogelijkheid om een wijncursus te volgen. Wie iets meer over wijn wil weten wordt tijdens de cursus onder deskundige leiding wegwijs gemaakt in de wereld van wijn. Gerwin: ,,Ik probeer eigenlijk aan de hand van proeven verschillen aan te tonen in de wijnsoorten. En daar leer je dan ook nog een stukje theorie bij.” Neem voor meer informatie gerust contact op.

De volgende wijnproeverij zal in het voorjaar plaatsvinden. Ook in de planning zijn een port- en een whiskyproeverij. Uiteraard wordt ook dan de nadruk gelegd op kijken, ruiken en proeven.

Slijterij-wijnhandel De Moor

Gasthuisstraat 2

Nijkerk

Tel. 033-2452554

www.wijnhandelslijterijdemoor.nl

advertentie
advertentie