Afbeelding

FrisValley heeft landelijke primeur

13 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op 1 januari 2013 wordt de nieuwe Drank- en Horecawet van kracht. Gemeenten gaan het toezicht op deze nieuwe wet uitvoeren. In FrisValley, een samenwerkingsverband van acht gemeenten in de Regio FoodValley, bereiden de buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) zich samen voor om met ingang van 1 januari 2013 de nieuwe wet te kunnen handhaven.

FrisValley is een samenwerkingsverband van de Regio FoodValley-gemeenten Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel, Renswoude, Woudenberg, Ede, Veenendaal, Rhenen en Wageningen. De buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) van deze gemeenten volgen gezamenlijk een landelijke cursus die wordt gegeven door het ROC A12 in Ede. FrisValley heeft daarmee de landelijke primeur, want het betreft hier de eerste op-leiding van de landelijke cursus die in ons land wordt gegeven ter voorbereiding op de (invoering van de) nieuwe Drank- en Horecawet. Daarnaast is de manier van samenwerking – zoals deze in FrisValley tot stand is gekomen – uniek voor Nederland.

Over FrisValley

FrisValley is het alcoholmatigingsproject van Regio FoodValley. Het project richt zich op het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren. De focus ligt op de omgeving waarin jongeren zich begeven, thuis, op school, bij het uitgaan en het sporten. Door het creëren van een alcoholvrije en alcoholbewuste omgeving daalt het alcoholgebruik onder jongeren. Deelnemende gemeenten zijn Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen en Woudenberg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie