Bewoners vrezen dat deze groenstrook verdwijnt en plaats moet maken voor hoogbouw.
Bewoners vrezen dat deze groenstrook verdwijnt en plaats moet maken voor hoogbouw.

Omwonenden maken zich zorgen over nieuwbouwplannen Stadshaven

2 mei 2022 om 11:12 Nieuwbouw

NIJKERK Bewoners van de Raadhuisstraat en de Ardeschstraat in Nijkerk hebben gezamenlijk een brief gestuurd naar de gemeente waarin ze hun zorgen uiten voor de nieuwbouwplannen in de Havenkom, op de locatie van het stadhuis.

Ondanks diverse bijeenkomsten, waarin betrokkenen zijn geïnformeerd over de conceptplannen, zijn de bewoners niet gerustgesteld. De bewoners zeggen niet tegen nieuwbouw te zijn, maar maken zich wel zorgen om de gevolgen voor hun woonplezier. Daarom hebben ze bezwaar gemaakt tegen het ontwerpbestemmingsplan Stadshaven fase 1a, onder meer over het verdwijnen van een groenstrook en de hoogte van de nieuwbouw

Henk Karelsen is een van de direct betrokkenen, familieleden van hem wonen in de Raadhuisstraat. ,,De bewoners hebben geen bezwaar tegen de komst van nieuwbouw op deze locatie, maar ze willen heel graag weten waar ze aan toe zijn”, vertelt hij. ,,Ze zijn bang dat de groenstrook naast het gemeentehuis zal verdwijnen en ruimte moet maken voor hoogbouw pal naast hun woningen. Ook maken ze zich zorgen om de rust in hun buurt en om schade aan de oude woningen door heiwerkzaamheden die straks zullen worden uitgevoerd.” 

De gemeente laat weten dat de inspraakprocedure nog loopt en belanghebbenden nog tot en met het einde van deze week zienswijzen in kunnen dienen ten aanzien van de plannen voor het ontwerpbestemmingsplan Stadshaven fase 1a. ,,Iedereen die een zienswijze indient, krijgt een reactie van ons”, belooft de gemeente. ,,Dit is nog het moment om met elkaar in gesprek te gaan over de plannen, dat doen we dan ook graag.”  

Naar aanleiding van een publicatie van de Stad Nijkerk is er contact geweest tussen bewoners en de gemeente en is een nieuw gesprek tussen beiden ingepland om de plannen verder toe te lichten.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie