Afbeelding
pixabay

Elektra, Muzen en Hestia; zo gaan drie nieuwe straten heten in Nijkerk

22 december 2021 om 11:15 Nieuwbouw

NIJKERK Elektra, Muzen en Hestia zijn de drie namen van de straten in de nog te ontwikkelen woningbouw aan de Oude Barneveldseweg. Deze namen zijn vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op advies van de adviescommissie naamgeving. 

Er was een verzoek binnen gekomen om het plan historische muzikale namen te geven. Onder meer vanwege de aanwezigheid in het verleden van het Demis Roussos &102 museum. Uiteindelijk zijn de gekozen namen een beetje een combinatie van wensen die op tafel lagen, zo zegt burgemeester Gerard Renkema. Het gaat om namen uit de Griekse mythologie.

De naam Elektra verwijst naar het gebouw van de VEV (elektronisch vakonderwijs) dat lange tijd aan de Oude Barneveldseweg was gevestigd. De naam Muzen verwijst naar de negen godinnen van de kunsten en wetenschappen en verwijst zowel naar de muziek als de VEV. De naam Hestia is de godin van de huiselijkheid en de warmte, als wens voor de  nieuwe bewoners van het plan.

De adviescommissie heeft ervoor gekozen om het plan geen aparte wijknaam te geven, met als argument dat het slechts om drie straten gaat.

Door Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie