Afbeelding
Google Maps

Meer dan 40 nieuwbouwwoningen op locatie Meubel- en tapijthal

16 december 2020 om 12:00 Nieuwbouw

NIJKERK Voor de Bruins Slotlaan 76 zijn er plannen om de huidige Meubel- en Tapijthal te slopen om plaats te maken voor woningbouw. Giza Vastgoed bv en Bouwbedrijf J. Timmer BV houden zich bezig met de herontwikkeling.

Inmiddels is er een stedenbouwkundig plan opgesteld voor de herontwikkeling naar woningbouw. De locatie heeft nu nog de bestemming detailhandel. Het achterliggende terrein is bestempeld als Groen, Maatschappelijk en Verkeer en worden gebruikt door vier bewoners van de Schrassertstraat. De grond grenst aan hun achtertuinen. Na een gesprek met de bewoners konden de projectontwikkelaars hun plannen doorzetten.

47 WONINGEN De winkelruimte wordt gesloopt en vervolgens komt er een terrein vrij waar 47 woningen op gebouwd kunnen worden. Twintig daarvan zullen beneden-bovenwoningen worden en 27 woningen worden rij- en hoekwoningen. Op het terrein komt een groen binnenterrein, met parkeervoorzieningen aan de randen van het woongebied.

?Zestien woningen worden gebouwd volgens sociale woningbouw. Negentien woningen komen in het dure segment te liggen en de rest in het lage en hoge segment. Giza Vastgoed bv en Bouwbedrijf J. Timmer BV gaan inventariseren onder belangstellenden of er behoefte is aan woningbouw voor senioren. Mogelijk worden de woningen hier dan ook op aangepast.

Momenteel ligt er nog geen woonbestemming, maar de nieuwe woningen komen wel tegen de stedelijke bebouwde kom van Nijkerk aan te liggen, dichtbij het centrum. De nieuwe ontwikkelingen sluiten aan bij de gemeentelijke structuurvisie ‘Nijkerk/Hoevelaken 2030’ en is ook in lijn met de ambities van de gemeente Nijkerk om de nabijgelegen havenkom deels te herontwikkelen naar onder meer woningbouw.

DUURZAAM De nieuwbouw wordt ten minste energie-neutraal gerealiseerd en bij voorkeur energieleverend. Ook is het een eis van de gemeente dat de projectontwikkelaars aardgasvrij bouwen. In het vervolgtraject wordt besproken met de initiatiefnemers op welke wijze dit gaat gebeuren en hoe het plan een bijdrage kan leveren aan de duurzaamheidsambities van Nijkerk.

BIJEENKOMST De initiatiefnemers houden nog een inloopbijeenkomst voor omwonenden en omliggende bedrijven, die via een brief hiervoor worden uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst worden de geldende coronamaategelen in acht genomen. Voor het vervolg van de ruimtelijke procedure bestaat het voornemen om de procedure voor herziening van het bestemmingsplan te volgen. Ook wordt er een beeldkwaliteitsplan voor deze ontwikkeling opgesteld. Na ter inzage legging zullen het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ter vaststelling aan uw raad worden voorgelegd.

Door Maranke Pater

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie