Afbeelding
Google Streetview

Vijf woningen in Brezan-pand

17 juni 2020 om 13:14 Nieuwbouw

NIJKERK In het pand aan de Vleenenck 2 en 4 in Nijkerk mogen vijf appartementen worden gevestigd. In het pand zat eerder Brezan gevestigd. Nu doet het nog dienst als bedrijfspand met een woning op de verdieping.

Wijnand Kooijmans

De eigenaar heeft de gemeente verzocht de bedrijfsfunctie in te mogen ruilen voor een woonfunctie. Onder voorwaarden wil het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders meewerken aan het verzoek. Het past binnen het beleid van de gemeente. Dat is gericht op het concentreren van centrumfuncties en detailhandel in het centrumgebied.

De betreffende locatie ligt buiten het centrum. Hier is het beleid gericht op het afbouwen van detailhandelsfuncties. Gezien de omliggende woonfunctie is het schrappen van de bedrijfsbestemming bovendien een wenselijke ontwikkeling. Geurhinder lijkt de ombouw naar woningen niet in de weg te staan. Wel is hiervoor onderzoek noodzakelijk.

Daarnaast moet nog een oplossing worden gevonden voor vijf parkeerplaatsen die op eigen terrein moeten worden aangelegd. En wordt gekeken naar mogelijke geluidsoverlast, omdat het pand direct grenst aan een weg met klinkerbestrating.

advertentie
advertentie