Afbeelding
Kees van den Heuvel

Eerste snijbonen geoogst in Moespluktuin UVV

28 juli 2020 om 10:54 Natuur en milieu

NIJKERK In de moespluktuin van de Unie van Vrijwilligers naast het Aeres College is het oogsten begonnen. Evert Woudenberg heeft de eerste snijbonen geplukt. De zaadjes zijn begin dit jaar geplant en de zelf gekweekte groenten en bloemen mogen door de vrijwilligers voor eigen gebruik worden meegenomen. 

Restanten worden aangeboden aan mensen die het goed kunnen gebruiken en een deel gaat naar het Aeres VMBO & MBO Nijkerk. Zij gebruiken de groenten voor een eet-evenement. De moespluktuin van de UVV heeft vooral een sociaal doel, om met andere mensen te werken in de driehonderd vierkante meter grote moespluktuin.

De moespluktuin is op een meanderachtige wijze ingebed met perkjes. Vooraan staan de bloemen en iets verderop de groente. Door het Aeres VMBO & MBO Nijkerk wordt bovendien een extra pad gerealiseerd naar een ander stuk weiland. 

De moespluktuin Luxool vloeide voort uit de dialooggroep Leefstijl van het door de gemeente Nijkerk in 2016 ingezette traject Samen aan Zet. De kosten voor de deelnemers aan deze moespluktuin bedragen 4,50 euro per maand per persoon, inclusief koffie/thee. Belangstellenden kunnen zich melden bij de Unie van Vrijwilligers, afdeling Nijkerk.

advertentie
advertentie