Wijkagent Roos deelt een pluim uit aan de manager van het business park in Lijnden, Gerard Kamphorst.
Wijkagent Roos deelt een pluim uit aan de manager van het business park in Lijnden, Gerard Kamphorst. Wijkagent Arjen Schut

Dankzij Gerard Kamphorst van Zeemanskoor Nijkerks Welvaren rolt politie illegale sigarettenfabriek op

7 april 2023 om 08:52 Misdaad

NIJKERK Gerard Kamphorst, lid van het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren, heeft de politie vorige week een handje geholpen bij het oprollen van een illegale sigarettenfabriek. 

Kamphorst is beheerder van bedrijventerrein Airport Business Park Lijnden en ontdekte een sigarettenfabriek op het bedrijventerrein, meldt NH Nieuws. Op camerabeelden zag Kamphorst dat een paar maanden geleden de deur van een bedrijfspand ‘s nachts vaak open en dicht ging. ,,Mensen liepen in en uit met eten”, vertelt hij tegen NH Nieuws. 

INVAL

In opdracht van de politie houdt Kamphorst alle bewegingen rond het pand in de gaten en hij krijgt het vermoeden dat er gewoond wordt. Signalen wijzen ook op de aanwezigheid van een drugslab, maar wat zich nu precies in het gebouw afspeelt, blijft de grote vraag. De politie besluit een inval te doen en stuit op een illegale sigarettenfabriek. 

,,Het was een vieze bende”, volgens het lid van Zeemanskoor Nijkerks Welvaren. De politie arresteerde tien mannen uit Oost-Europa op verdenking van betrokkenheid bij de ‘complete productielijn voor sigaretten’. De FIOD schat volgens NH Nieuws dat er dagelijks een miljoen sigaretten werden gemaakt in het pand. ,,Als die sigaretten uitsluitend in Nederland worden verkocht, zou de staat 243.000 euro per dag zijn misgelopen.” 

PLUIM

Kamphorst zegt tegen NH Nieuws verbaasd te zijn dat criminelen een pand op ‘zijn’ bedrijventerrein hadden uitgekozen. ,,Meestal kiezen ze schimmigere plekken dan een bedrijfsterrein, er zijn zat percelen met loodsen achter boerderijen in Haarlemmermeer”, stelt hij. Voor zijn hulp in deze zaak kreeg Gerard Kamphorst een pluim uitgereikt van de lokale wijkagent. 

advertentie
advertentie