Afbeelding
Harry Koelewijn

Echtpaar De Jong-van de Biezen viert ‘platina’

17 september 2020 om 12:00 Mensen

NIJKERK Het echtpaar De Jong-van de Biezen was donderdag 17 september precies 70 jaar getrouwd en burgemeester Gerard Renkema bracht het stel daarom die ochtend een felicitatiebezoek.

De bruid is geboren in Holkerveen en was jarenlang parttime werkzaam als verkoopster bij Blankenstijns warenhuis, later Miwaco en nu Hema. Naast de dagelijkse zorg voor het gezin heeft ze veel gehandwerkt, zoals breien en naaien. 

De bruidegom, geboren in Nijkerk, is gestart als leerling timmerman in het ouderlijk aannemersbedrijf. Na het overlijden van vader en twee broers in korte tijd is het bedrijf opgeheven. Vervolgens is hij jarenlang werkzaam geweest bij diverse bedrijven in winkelbetimmering en aannemerij. Nadat hij vroegtijdig moest stoppen in het arbeidsproces, heeft hij zich jarenlang verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger bij onder andere de Stichting Kom over en Help in Nijkerk. Ook heeft hij altijd klaar gestaan om te helpen als anderen een beroep op hem deden.

Samen kregen ze zeven kinderen, veertien klein- en zeven achterkleinkinderen. Ze nemen in de wijde familiekring een gewaardeerde plaats in.

advertentie
advertentie